DURSUN ATAŞ, SAYIŞTAY RAPORU İLE ORTAYA ÇIKAN SGK'DAKİ USULSÜZLÜKLERİ BAKANA SORDU

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sayıştay raporları ile ortaya çıkan SGK'daki skandalları Bakana sordu. Raporun SGK'daki içler acısı durumu gözler önüne serdiğini anlatan Milletvekiki Ataş, "Sayıştay raporlarının da ortaya çıkardı yanlış işlemler ve yapılan yolsuzluklarla ilgili bakanlığınızca nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?" diye sordu.

Vekil Haberleri 03.10.2019, 12:18
DURSUN ATAŞ, SAYIŞTAY RAPORU İLE ORTAYA ÇIKAN SGK'DAKİ USULSÜZLÜKLERİ BAKANA SORDU

Ataş, ayrıca özel hastahanelerin bazı hastalara ölüm tarihinden sonra tedavi hizmeti vermiş gibi gösterip, kuruma fatura gönderdiğini de hatırlatarak, bu hastanelerle ilgili de yaptırım uygulanıp, uygulanmayacağı sorusunun cevabını istedi. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sosyal Gğvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili olarak Sayıştay raporları ile de ortaya çıkan usulsüzlükleri Mevlis gündemine taşıdı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a konuyla ilgili olarak yazılı sorular ileten Ataş, millet adına Bakandan sorularına yanıt istedi. 

RAPORDA YER ALAN USULSÜZLÜKLERİ HATIRLATTI, BAKANDAN CEVAP İSTEDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporunun geçtiğimiz hafta yayımlandığını dile getiren Ataş, Sayıştay raporlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geldiği içler acısı halini ve yapılan yolsuzluk iddialarını gözler önüne serdiğini kaydetti.

Raporun bulgu listesinde yer alan bazı durumları da hatırlatan Milletvekili Dursun Ataş, "Raporda

Geçici/kesin teminat niteliği taşımayan tahsilatların hatalı raporlanması, faturalı alacakların süresi içerisinde tahsil edilememesi, iadeli tıbbi malzemelerin takibinin sağlıklı bir şekilde yapılmaması, tarama amaçlı muayene ve işlemlerin sağlık uygulama tebliğine aykırı olarak kuruma faturalandırılması, tanı ve ameliyat bilgileri ile faturalandırılan işlemler arasında tutarsızlık olması, vefat eden hastaların kimlik bilgileri üzerinden sağlık hizmet sunucularınca vefat tarihinden sonra sağlık hizmeti ve ilaç faturası düzenlenmesi, özel sağlık hizmet sunucularında görev yapan hekimlerin raporlu olduğu dönemlerde yaptıkları işlemlerin kuruma faturalandırılması, yatarak tedavi gören veya yıllık izinde olan hekimler adına bu dönemlerde görevli

Oldukları sağlık tesislerinde işlem yapılması ve bu işlemlerin kuruma faturalandırılması, onkolojik Pet işlemlerinin global bütçe sistemi dışına çıkarılarak faturalandırılması, fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin sağlık uygulama tebliğine aykırı şekilde faturalandırılması, Fakoemülsifikasyon işlemlerinde günlük kotaların kontrolünde doktor çalışma saatlerinin dikkate alınmaması gibi durumlar söz konusu. Bu bilgiler ışığında, Sayıştay Raporlarının da ortaya çıkardı yanlış işlemler ve yapılan yolsuzluklarla ilgili bakanlığınızca nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?

SGK’nun bakanlığınızdan olan ‪7.055.975.511‬,60 TL GSS Prim alacakları neden ödenmemektedir? SGK’nun faturalı alacaklar hesabında yer alan ‪3.641.885.528‬,88 TL alacağın tahsiline yönelik bir çalışma var mıdır? Özel hastahanelerin bazı hastalara ölüm tarihinden sonra tedavi hizmeti vermiş gibi gösterip, kuruma fatura gönderildiği bu raporlarda tespit edilmiştir. Bu konu ile alakalı Özel Hastahanelere nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?"

Yorumlar (0)