CHP'Lİ ÇETİN ARIK: ÖLDÜRÜLEN KAMU GÖREVLİSİ GÖREV ŞEHİDİ SAYILSIN'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, görevleri nedeniyle öldürülen kamu görevlilerinin görev şehidi sayılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Arık, “Yaptıkları kamu görevi nedeniyle hayatlarını kaybeden bu insanların hatıralarına saygı ve geride bıraktıkları yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için “Görev Şehidi” olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınması gerekmektedir” dedi.

Vekil Haberleri 11.02.2019, 10:30 11.02.2019, 10:30
CHP'Lİ ÇETİN ARIK: ÖLDÜRÜLEN KAMU GÖREVLİSİ GÖREV ŞEHİDİ SAYILSIN'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde uğradığı silahlı saldırı soncu hayatını kaybeden Öğretim görevlisi Doç. Dr. Seradr Çağlak’ı unutmadı. Arık, Aktaş ve Çağlak gibi yerine getirdikleri görev nedeniyle uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybeden kamu görevlilerinin “Görev Şehidi” sayılması için kanun teklifi hazırladı. 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunan Arık, kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: “Farklı meslek gruplarına mensup kamu görevleri uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybetmektedir. Örneğin 2018’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen silahlı Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak yaşamını yitirdi. 2014 yılında Kayseri’de Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, öğrencisinin attığı yumruk sonucu hayatını kaybetti. Mart 2017’de Aksaray’da 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevi başında silahlı saldırıya uğrayan Dr. Hüseyin Ağır da hayatını kaybetmiştir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Tüm bu olayları mercek altına aldığımızda saldırıya uğrayanların ortak özelliği kamu görevlileri olmaları ve bu görevlerinden dolayı saldırıya uğradıkları görülmektedir. Yaptıkları kamu görevi nedeniyle hayatlarını kaybeden bu insanların hatıralarına saygı ve geride bıraktıkları yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için “Görev Şehidi” olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınması gerekmektedir.

Bu bağlamda 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nunda yapılacak değişiklikle hem görevi başında şehit edilen kamu görevlilerinin geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti ortadan kaldırılmış ve acıları bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır”

 

Yorumlar (0)