CHP'Lİ AĞBABA: ALİ İSMAİL'İN, ETHEM SARISÜLÜK'ÜN KATİLLERİ DIŞARI ÇIKACAK, "TWEET" ATANLAR İÇERİDE KALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,TBMM’de görüşülmesi devam eden İnfaz Yasası ile ilgili konuştu.AKP’nin 18 yıldır yaptığı yanlışları sıralayan Ağbaba, şimdi de İnfaz Düzenlemesinde yanlış yapıldığını, gazeteciler,yazarlar,düşünürlerin içerde kalırken,mafya babaları serbest bırakılacağını söyledi.

Vekil Haberleri 10.04.2020, 12:07
CHP'Lİ AĞBABA: ALİ İSMAİL'İN, ETHEM SARISÜLÜK'ÜN KATİLLERİ DIŞARI ÇIKACAK, "TWEET" ATANLAR İÇERİDE KALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün burada yeni bir yanlış yapmamanız için sizi uyarmaya çalışıyoruz. On sekiz yıllık AKP iktidarında maalesef muhalefetin, konunun muhataplarının görüşünü ve rızasını almadığınız için yaptığınız yanlışların sayısını hatırlamıyoruz ve bu hatalarınızın sonucunu sadece AKP çekmiyor, bütün ülke çekiyor. Bugün de bu uyarıları yapıyor ve tarihe not düşüyoruz. Birkaç örnek vermek isterim: Avrupa Birliğiyle imzalanan geri kabul anlaşması 2014 yılında AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Avrupa Birliği uyum yasalarında bizim avantajımız vatandaşlarımızın Avrupa ülkelerinde vizesiz dolaşım hakkıydı. Ancak o dönemki Cumhuriyet Halk Partisi sözcüleri, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Oğuz Oyan, Mahmut Tanal, Özgür Özel gibi hatiplerimiz çıktılar, "Bu anlaşmayı imzalamayın ,bu anlaşmayı eğer imzalarsanız Türkiye Avrupa Birliğinin mülteci kampına dönüşür, mülteci deposu olur." dediler ama dinletemedik. CHP sözcüleri "Bu anlaşmadaki büyük orantısızlık ancak bir sömürge ülkesi ile sömürgeci ülke arasında olur." dedi, maalesef AKP’nin duymadı. Bugün Türkiye AKP’nin aldığı o karar sonucunda belki yüz yıl, iki yüz yıl çözemeyeceği bir mülteci sorunuyla karşı karşıya; Hatay, Antep, birçok ilimiz maalesef büyük sorunlar yaşıyor. Afganistan'dan gelen insan, Pakistan'dan gelen insan sizin sayenizde Türkiye'de kalıyor.Eğer bu geri dönüş anlaşmasını imzalamasaydınız Türkiye bu sorunu yaşamazdı.”ifadelerini kullandı.


301 MADEN EMEKÇİSİ KALDIRDIĞINIZ ELLER SAYSEİNDE KATLEDİLDİ
Ağbaba “Soma konusunda sevgili Grup Başkan Vekilimiz, o dönemki Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel kalktı bu kürsüden dedi ki: "Soma'da cinayetler olacak, Soma'da tedbir alın." dedi AKP tarafından araştırma komisyonu kurulması reddedildi ve 2014 yılında 301 tane fakir fukara çocuğu,maden emekçisi kaldırdığınız eller sayesinde katledildi” dedi.


ORTAĞINIZ PENSİLVANYA
“Bir başka örnek de, 12 Eylül 2010 referandumu” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Cumhuriyet Halk Partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, aydınları, "Bu referanduma oy vermeyin, "evet" çıkmasın, çıkarsa yargı, cemaatin eline geçer ve o cemaat yarın gelir ülkeyi alt üst eder" dendi ama sizler, ortağınız Pensilvanya'yı yanınıza aldınız, yazarınızı çizerinizi aldınız, basını aldınız, "evet" çıkmasını sağladınız. Ne oldu? 15 Temmuz gecesi darbe oldu, 250 tane şehit, binlerce yaralı ve ülkenin kaybolan itibarı” dedi.


YAPMAYIN YAPMAYIN YAPMAYIN!
“Buradan bir kez daha uyarıyoruz; yapmayın, yapmayın, yapmayın, yapmayın!” ifadelerini kullanan Ağbaba, “Bakın, bu Ceza Kanunu'nu yapan sevgili Hocamız Profesör Doktor Adem Sözüer, Profesör İzzet Özgenç diyor ki: "Bu yasayla görülmemiş bir ayrımcılık olacaktır” Buradan konuşmalarınıza bakınca sizi duyan da dünyanın en demokrat partisi sanar. Gerçek öyle mi? Hayır. Bakın, AKP'nin on sekiz yıllık tarihine bakarsak yargıyı, muhalifleri susturmak için bir sopa olarak kullanan, gören bir iktidarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

BALYOZ, ERGENEKON, ODA TV, ASKERÎ CASUSLUK DAVALARI BİR SİYASİ KATLİAMDIR
Yargı eliyle yüzlerce katliam yapan bir siyasi anlayışla karşı karşıya olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Sözcüsü Ağbaba, “Balyoz, Ergenekon, Oda TV, askerî casusluk davaları bir siyasi katliamdır. Sadece askere değil Deniz Kuvvetlerine, Hava Kuvvetlerine yapılmış bir darbedir.Şimdi, o süreç devam etseydi, Balyoz davasından İlker Başbuğ yatmış olsaydı, İlker Başbuğ bu düzenlemeden yararlanamayacaktı. Mehmet Haberal yararlanamayacaktı, Engin Alan yararlanamayacaktı. Bunu vicdan kabul etmez, bunu ahlak da kabul etmez” dedi.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI’NDAKİ 3 HDP’Lİ CEZAEVİNDE,3 AKP’Lİ NEREDE?
“Allah aşkına Osman Kavala'yı cezaevinde tutacak bir kanun yazıldı mı? Yazıldı da biz mi okumadık?” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba “Osman Kavala kanunla, hukukla ilgisi yok tamamen siyasi bir nedenle içeride.Bir sorumluluğumu yerine getirmek istiyorum. Geçmişte burada Grup Başkan Vekili olarak görev yapan İdris Baluken'i hangi gerekçelerle cezaevinde tutuyorsunuz? Tamamen siyasi. Diyorlar ki: "Dolmabahçe Mutabakatı" Dolmabahçe Mutabakatı'nda 3 HDP'li oturuyordu, 3 de AK PARTİ'den oturuyordu. HDP'den oturanların tamamı cezaevinde, AK PARTİ'den oturanlar nerede? Bir suç varsa o suça sen de ortaksın” ifadelerini kullandı.

 ‘DÜNYANIN EN PAHALI CUMHURBAŞKANI BİZDE’ DEDİ 2 YIL 4 AY CEZA ALDI
Ağbaba, “Barış Pehlivan'ın, Barış Terkoğlu'nun, Murat Ağırel'in, Hatice Kılıç'ın, Ferhat Çelik'in, Aydın Keser'in tutuklu olduğu bu düzenleme vicdana, ahlaka sığmaz. Diyorsunuz ya "'Tweet' atan içeride mi?" Hakan Aygün geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Fatih Portakal hakkında soruşturma açıldı. "Benzini boş verin, dünyanın en pahalı cumhurbaşkanı bizde." diyen Bitlisli bir fakire iki yıl dört ay ceza verildi. Bu ülkenin yetiştirdiği Zuhal Olcay'a ceza verildi. Bu ülkenin şehit anası Pakize Akbaba mahkeme salonundan sürüldü. Metin Akpınar'a, Müjdat Gezen'e yurt dışı yasağı koydunuz. Şimdi bu değişiklikle Ali İsmail'in katilleri, Ethem Sarısülük'ün katilleri dışarıda olacak, "tweet" atanlar içeride kalacak; Ahmet Altanlar içeride kalacak, mafya babaları dışarıda kalacak; eli silah tutmamış, eli silah görmemiş, ömrü şiddetle mücadeleyle geçmiş insanlar içeride kalacak; bu, kabul edilemez.” Şeklinde konuştu.

FETÖ’NÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNİ GÖZ YUMA YUMA KAÇIRDINIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda ; “AKP sözcüsü diyor ki: "Bizden FETÖ'ye merhamet beklemeyin." diyor.FETÖ'nün üst düzeyi kaldı mı? Ya kaçtı gitti ya da kaçırıldı göz göre göre. Kim? Zekeriya Öz, gözünüzün önünde göz göre göre kaçtı, göz yuma yuma kaçırdınız. Kim var içeride FETÖ'den? O hâkimler, savcılar yok, hepsi etkin pişmanlıktan şimdi dışarıdalar. Kim var biliyor musunuz? Parası olmayan fakir fukara çocukları var, eli silah tutmamış öğretmenler var. Kim var Milletvekili akrabası olmayan fakir fukara çocukları var.Meclise bomba atan tümgeneralin kardeşi Lahey Büyükelçisi, kardeşi cezaevinde olan birisi bakan.Bu adalet değil, eli silah tutmamış insanların cezaevinde olması kabul edilemez. Katili, hırsızı dışarıda olacak, Selahattin Demirtaşlar içeride olacak, kabul edilemez.”dedi.

Yorumlar (0)