21.02.2019, 06:04

ANLAYAN BERİ GELSİN

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görevli personellerin kadro dağılımına ilişkin de bazı detaylar paylaşmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 100.000 imam-müezzin bulunduğunu ifade eden Ali Erbaş ayrıca kurumda 20.000 kadrolu Kur'an Kursu öğretmeni, 20.000 geçici Kur'an Kursu öğreticisi, 3.000 vaiz ve 1.250 müftünün toplamda 144.250 görevli personel bulunduğunu söyledi.

*

Hicretin 10. yılında Veda Hutbesinde Peygamber Efendimizi 110.000-115.000 civarında sahabi dinlemişti. Ya da o gün, o kadar Peygamber Efendimize inanmış iman etmiş müslüman vardı, denmektedir.

O insanlar dünyaya islamı yaymak ve iyi örnek olmak üzere samimi olarak yollara çıkmış her türlü Ebu Cehillere ve Ebu Cehil ruhluların engellemelerine takılıp kalmadan dünyanın her tarafına O’nun adını duyurma gayretinde olmuşlardı.

Her şeyden önemlisi de onların samimi, karşılıksız olarak, bu fiili yerine getirmesiydi. Söylediğini yaşamış ve yaşadığını söylemiş nifak emaresi taşımayan örnek şahsiyetler olmaları da dost düşman herkesin taktir ettiği yaşam tarzlarıydı.

Onlar şekil müslümanı değildi.

Koltuk müslümanı, makam müslümanı da asla olmamışlardı.

Korkudan, menfaatten vs müslümanlıklarını, taşıdıkları müslüman hususiyetlerini asla yememişlerdi.

İman Kur’an adına zindanlar, sürgünler, ölüm tehditleri ve ölümler onlara engel olamamış davalarının adamıydı onlar.

Ki o hal o iman ile dünya avuçlarının içindeydi.

Dünya içlerinde değildi.

Başarmışlardı da...

*

Bugün dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri müslüman.

Müslümanların içler acısı haline bakınca yürekleriniz elbette sızlar vicdanınız henüz ölmemişse...

Buna ülkemizdeki müslümanları isterseniz dahil edin isterseniz ayrı bırakın, sonuç değişmez...

*

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görevli personellerin kadro dağılımına ilişkin de bazı detaylar paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 100 bin imam-müezzin bulunduğunu ifade eden Ali Erbaş ayrıca kurumda 20 bin kadrolu Kur'an Kursu öğretmeni, 20 bin geçici Kur'an Kursu öğreticisi, 3 bin vaiz ve bin 250 müftünün toplamda 144 bin 250 görevli personel bulunduğunu söyledi.

Hicri 10. Yıldaki Veda Hutbesini dinleyen müslümandan çok daha fazlası, ülkemizin ‘din görevlisi’ denen diyanet personeli var.

Sayısını bilemediğim İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi, Dini Bilimler Akademisi, Yüksek okulu var. Bunların da sayısını bilemediğim kadar öğrencisi ve meslek dersleri görevlileri var.

Sair okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerini de dahil edersek koskocaman bir kadro, bir ekip teşekkül etmekte.

Bunların vazifesinin dini yaymak, müslümanlara dinin gereklerini, vecibelerini yani dinlerini öğretmek olduğuna inanıyor, inanmak istiyorum.

Turistik amaçlı hac ve umre organizasyonu yapmak, sadece din kuralları bu deyip kuralları halka boca etmek olmadığına da inanıyor, inanmak istiyorum.

Ve yine onların görev ve sorumluluklarını önemseyip canla başla çalıştığını sanmak istiyorum.

İslami prensipleri de en iyi bilip yaşayanın da onlar olduğunu, başları pahasına İslam Prensiplerinden şaşmayacaklarını sanıyorum.

Birinci işlerinin iman Kur’an hizmetleri olduğunu, ikinci işlerinin de iman Kur’an hizmetleri olduğunu, üçüncü, dördüncü, beşinci vs görevlerinin de iman Kur’an hizmetleri olduğunu sanıyorum.

Yanılıyorsam, yanlışsam; yanılıyorsun ve bunlar yanlış, deyin.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde nasıl oluyor da, deizm, ateizm vs türeyip çoğalabiliyor, hayat buluyor anlamış değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde dini yaşayışın azaldığını anlamış değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde Kur’an okuma oranının azlığını anlamış değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde toplumdaki ahlaki çöküşü, çürüyüşü anlamış değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde faizin haram olduğunu bile bile faizli kredi çeken müslümanların çoğaldığını anlamış değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde gıybet ederken müslümanların abdestimle duruyorum deyip gıyabında konuştuğu kişiye küfür etmesini anlayabilmiş değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde dini konularda söz sahibi olan ve mangalda kül bırakmayan ama anlattıklarının zerresini yaşamayan müslümanı anlayabilmiş değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde mazlumun yanında olmayıp güçlü ve zalim olanla birlikte mazlumu ezen müslümanı anlayabilmiş değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde yalanı normal sözden daha inandırıcı söyleyen müslümanı anlayabilmiş değilim.

Fakat; bunca dev kadronun ‘harıl harıl’ çalıştığı güzide müslüman toprakları olan ülkemizde haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır deyip haksızlıklara karşı duramayan, susan müslümanı anlayabilmiş değilim.

Vs...

Anlayabilmiş değilim, anlayabilmiş değilim, anlayabilmiş değilim...

Anlayan beri gelsin... 21.02.2019

*

Bizim Yunus’tan pir söz:

Yunus kodu yola başı,
Vurur müddeiler taşı.
Hiçtir münafıkın işi,
Gelsin aşka doyan kişi.

Yorumlar (0)