Oya Ersoy: TRT bir kamu kuruluşudur! Harem-selamlık sınavı yapan, izin verenler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, TRT personeline görevde yükselme sınavında uygulanan harem-selamlık oturma biçimini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Vekil Haberleri 23.04.2021, 12:30
Oya Ersoy: TRT bir kamu kuruluşudur! Harem-selamlık sınavı yapan, izin verenler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır!

TRT bir kamu kuruluşudur! Harem-selamlık sınavı yapan, izin verenler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır!

Ersoy, “TRT personeli olup memur kadrosunda çalışan 1260 personele görevlerinde yükselme amacı ile 27 Mart 2021 tarihinde, Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Görevde Yükselme Sınavı’nda harem-selamlık şeklinde oturtularak sınav yapılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ve sorumluları hakkında derhal işlem başlatılması gerektiğini” söyledi.

Ersoy, “TRT’nin yapmış olduğu açıklamada, harem- selamlık sınav için oturma düzeninin Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlendiğini, kendilerinin haberlerinin olmadığını ve herhangi bir şikâyette almadıklarını açıklamaları üzerine; “Üniversiteye harem-selamlık sınav yapılması talimatını TRT yöneticileri vermediyse kimler vermiştir? Üniversite bu kararı nasıl almıştır?” dedi.

TRT sınavın yapıldığı gün ve saatte sınav yerini denetlemek için personel görevlendirmedi mi? Görevli personel durumu tutanak altına almadı mı?

Ersoy, TRT’nin görevde yükselme sınavında uygulanan harem-selamlık oturma düzeninin TRT yöneticileri tarafından bilindiğinin ancak, haberin basına yansıması üzerine sorumluluğun üniversiteye atıldığını söyledi.

Üniversite, kamu alanlarında gerici- laik yaşam karşıtı uygulamalara izin vermeyeceğiz!

Ersoy, “Burada sorumlu olan hem TRT yöneticileri hem de Hacı Bayram Veli Üniversitesi yöneticileridir. Bu uygulamayı yapanlar hemen tutanak ile bunu bildirmesi gerekirken, olağan bir uygulama olarak kabul edip sesini çıkarmamışlardır. Bu ülkede üniversite ve kamu alanlarında laik yaşam karşıtı uygulamalarınıza izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)