Kadına Yönelik Şiddete Karşı 'İstanbul Sözleşmesi' Titizlikle Uygulanmalı

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde şiddete maruz kalmış bütün kadınlar adına “İstanbul Sözleşmesine” dikkat çekerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek konu ile ilgili soru önergesi verdiğini belirtti.

Vekil Haberleri 25.11.2019, 15:40
Kadına Yönelik Şiddete Karşı 'İstanbul Sözleşmesi' Titizlikle Uygulanmalı

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde şiddete maruz kalmış bütün kadınlar adına “İstanbul Sözleşmesine” dikkat çekerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek konu ile ilgili soru önergesi verdiğini belirtti.

Koncuk, konu ile ilgili yakın zamanda, “İstanbul Sözleşmesi” ismiyle anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” (İstanbul Sözleşmesi) 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girdiği tarihten bu yana nasıl bir çalışma yürütüldüğü ve kadın cinayetlerinin önüne nasıl geçileceği hakkında araştırma yapmak için Meclis Araştırması ve soru önergesi verdiğini, verilen soru önergesine bir cevap gelmediği gibi Meclis Araştırmasının da gündeme alınmadığını belirtti.

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri sürekli artıyor. “2002 ile 2018 sonu arasında, resmi kayıtlar göre, 15 bin 225 kadın cinayeti işlenmiştir.” Devlet tarafından kadın cinayeti sorun olarak kabul edilmeli ve yasalar kâğıt üstünde kalmamalıdır.” dedi.

 İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İstanbul Sözleşmesine” dikkat çekerek, “İstanbul Sözleşmesi” ismiyle anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının kadınlar için neden hayati öneme sahip olduğunu kadına yönelik yaşanan şiddet ve cinayetlerin artması ile tekrar gündeme getirdi.

Türkiye tarafından da imzalanan anlaşmanın hükümlerinin “titizlikle uygulanmamasının sebepleri” nelerdir? diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelecek açıklamayı beklediğini belirtti.

Yorumlar (0)