'JES'LER AYDIN'IN TARİHİNE, BUGÜNÜNE VE GELECEĞİNE ADETA İHANET EDİYOR'

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Aydın’daki çevre kirliliğinin nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirterek, özellikle jeotermal enerji santrallerinin (JES) insan sağlığı ve doğa üzerinde yarattığı tahribatın hayati önemde olduğunu ve bir an önce tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 12:00 31.10.2018, 12:00
'JES'LER AYDIN'IN TARİHİNE, BUGÜNÜNE VE GELECEĞİNE ADETA İHANET EDİYOR'

CHP tarafından Aydın ve çevresinde yaşanan kirliliğin nedenlerinin araştırılması amacıyla verilen araştırma önergesi hakkında İYİ Parti Grubu adına söz alan Aydın Sezgin, Aydın ve Menderes havzasının kirlenme konusunda birçok eşik değeri aşmış durumda olduğunu vurguladı. JES'lerin Aydın'ı ve çevresini sağlık, tarım, turizm, hava bakımından çok derin bir şekilde kirlettiğini belirten Sezgin, “JES’ler Aydın’ı fevkalade ağır bir şekilde tahrip ediyor ve Aydın gibi bir bölgenin tarihine, bugününe ve geleceğine âdeta ihanet ediyor” şeklinde konuştu.

 

Aydın Milletvekili Sezgin, Kızılcaköy’de JES’lere karşı sürdürülen direnişe de vurgu yaparak, “hemşerilerimin hayranlıkla izlediğimiz onurlu mukavemetlerini, JES'lere karşı mukavemetlerini tebrik ediyorum, onları hayranlıkla, saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

“Aydın deyince binlerce yıllık bir tarih, binlerce yıllık tarımsal üretimden söz ediyoruz ve Türkiye için çok önemli bir tarım gelişme perspektifinden bahsediyoruz. Bunları JES'ler vasıtasıyla maalesef, maalesef yok sayıyoruz” şeklinde konuşan Aydın Adnan Sezgin, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine, enerji kaynaklarının mümkün mertebe doğal, yenilenebilir kaynaklar kullanılaraktan sağlanmasına karşı olmadıklarının altını çizerek “mevcut jeotermal tesislerin bir yandan denetimsizliği diğer yandan işletmelerin maliyeti düşürme arayışları olayı tamamen zararlı bir faaliyet hâline getiriyor” dedi.  

 

Aydın Adnan Sezgin, JES’lerle ilgili olarak bugüne kadar iki soru önergesi vermesine rağmen, aradan geçen 3 aydan fazla zamanda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan henüz bir yanıt alamamış olduğunun da altını çizdi. Sezgin, “hadi demokrasimiz altüst oldu ama bari parlamentarizmi yaşatalım, parlamentoyu yaşatalım” diyerek meclisin ve denetim mekanizmalarının sağlıklı işletilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Aydın Adnan Sezgin

İYİ Parti Aydın Milletvekil

Yorumlar (0)