İYİ Partili Ayhan Erel: Çiftçilerimiz Çıldırma Noktasına Geldi!

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel kurulunda İcra İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 25.11.2021, 11:22
İYİ Partili Ayhan Erel: Çiftçilerimiz Çıldırma Noktasına Geldi!

Çiftçilerin sıkıntılarının artan döviz fiyatları nedeniyle katlandığını, çiftçilerin çıldırmanın eşiğine  geldiğini vurgulayan Aksaray milletvekili EREL,  hükümeti çiftçiye destek konusunda daha samimi olmaya davet etti.

İYİ Partili Erel’in TBMM Genel Kurul konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

Türkiye şu anda ekonomik anlamda bir yangın yeri. Özellikle çiftçilerimizle görüştüğümüzde ifadeleri aynen şöyle: "Vallahi çıldırdık, vallahi artık aklımızı kaybedeceğiz." Hükûmet bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı kuraklıkların derecesine göre çiftçilerimize bir kuraklık desteği vermeyi taahhüt etti. Bununla ilgili tarım il müdürlükleri gerekli çalışmaları yaptılar, gerekli hak edişleri düzenlediler ama bugüne kadar çiftçiye bir ödeme yapılmadı. 

ÇİFTÇİLER MAZOT, GÜBREDEN DOLAYI TARLA EKEMEZ, SÜREMEZ HALE GELDİ

Yine buradan çıkardığımız bir kanunla bugüne kadar desteklerden alınan vergilerin beş yıl geriye dönük olarak çiftçilere ödenmesi yönünde bir karar alındığı hâlde maalesef bugüne kadar bu ödemeler de yapılmadı. Yani çiftçiler artık mazot, gübreden dolayı tarlalarını süremez, ekemez hâle geldiler. Bu yapacağınız ödemelerle en azından bir can suyu olacak, bir nefes alacaklar. Yine bize gelen bilgilere göre artık Anadolu'da, özellikle İç Anadolu'da gübrenin satılmadığı ve stoklandığı yönünde bilgiler var. 

BÖYLE GİDERSE EKMEĞİN 5 LİRAYA SATILMASI KAÇINILMAZ HALE GELECEKTİR

Yine, elek altı buğday dediğimiz kırık buğdayın bile 4.200 ile 4.500 arasında satıldığını, böyle giderse ekmeğin 4 ila 5 lira arasında bir fiyatla satılacağı kaçınılmaz hâle gelecektir. Dolayısıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin bir an önce devreye girerek bu değirmenlere buğdayı en ucuz, en ekonomik şekilde vermesi gerekiyor. Zira yoksul vatandaşın temel gıdası olan ekmeğe bile ulaşmasında çok büyük sıkıntılar ve engeller yaşanacaktır.

Yorumlar (0)