GÜRER: ÜNİVERSİTE PERSONELİNİN NAKİL SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Üniversite sayısındaki artış ile oluşan personel sayısındaki yükselmenin doğal olarak bu alanda çalışanların sorunlarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 24.10.2018, 10:06 24.10.2018, 10:06
GÜRER: ÜNİVERSİTE PERSONELİNİN NAKİL SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Bir grup çalışanın sorunlarını ilettiği Gürer, AKP iktidarının çalışanların sorunlarını kördüğüm ettiğini ve çözmek yerine haklarına sınırlamalar getirdiğini belirtti. EYT ve taşeron çalışanların yanında sendikal örgütlenmeyi de engellediğini, TİS ile kazanılan haklara ve grev kararlarına müdahil olduğunu ifade etti.


ÜNİVERSİTE PERSONELİ MAĞDUR


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Vakıf ve devlet üniversite sayısı 200’ü geçti. Devlet ve vakıf üniversitelerinde ayrı ayrı sorunlar var. Akademik kadroların yanı sıra  üniversitelerde çalışan farklı kadrolar da oluştu. KPSS ile merkezi yerleştirme usulü ile işe başlayan teknik ve idari hizmetler sınıfındaki personelin göreve başladıktan sonra süreç içinde oluşan sorunlarına çözüm üretilmelidir. Üniversite çalışanı başka ile ailevi durum nedeni ile gittiğinde nakil olacak bir kurum bulmakta zorlanmaktadır. Genelde üniversite kadro yetersizliği gerekçesi ile diğer kurumlara geçişte olanaklı olmamaktadır. Becayiş uygulaması da soruna çözüm olamamaktadır” dedi.

NAKİL SORUNUNA ÇÖZÜM

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Üniversite çalışanlarının zorunlu il değişikliğinde gittiği üniversitede yer olmasa da en azından kamu kurumlarında olsun değerlendirilmesi için yöntem üretilmesi gerektiğini ifade etti. Gürer; “Bazı  kurumlar asalet onayını 2 yıla kadar uzatmakta, asaletin onaylanmasından sonra da farklı bahane ve gerekçelerle personelin nakil isteklerini olumsuz  yanıtlamaktadır.  Asalet onayından sonra dahi kurumlar tarafından muvafakat verilmemesi nedeni ile yaşanan bu olumsuzluklar personelin aidiyet duygularının körelmesine, olumsuzluklara neden olmakta özellikle genç yaşta memuriyete başlayan  üniversite personelini  olumsuz etkilemektedir. Bazı kurumlar yönetmenlik düzenlemeleri ile sorunları çözerken üniversite personelinin mağduriyeti sürmektedir.


YÖK tarafından düzenlenen Akademik Personel İhtiyaçları ve Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği kapsamındaki kadro ihtiyaçları hariç olmak üzere memur, teknisyen, tekniker, hizmetli vb. kadro ihtiyaçları D.P.B. tarafından karşılanan üniversitelerde ve yükseköğretim kurumlarında personelin tayin ve  nakil ihtiyaçlarının karşılanması için D.P.B. nezdindeki havuzdan üniversitelerden ve yükseköğretim kurumlarından gelen talepler doğrultusunda, yaşanan olumsuzlukların ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ‘Yükseköğretim ve Üniversitelerde Çalışan İdari Personel Tayin ve Nakil Yönetmeliği’ çıkarılmalıdır. Üniversite çalışanı on binlerce kamu personelinin çalışma hayatını birebir ve doğrudan ilgilendiren söz konusu düzenleme bir an önce sağlanmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)