CHP'li Yüceer: Öğretmenlik itibarsızlaştırıldı, meslek onuru zedelendi

CHP’li Candan Yüceer, herkes üzerinde hakkı olan öğretmenlere reva görülenlerin sadece bunla olmadığını, ayrıca sözleşmeli öğretmenlik adı altında güvencesiz çalışmaya zorlanan on binlerce öğretmen olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 10:27 23.11.2018, 10:27
CHP'li Yüceer: Öğretmenlik itibarsızlaştırıldı, meslek onuru zedelendi

Minnet duyulması ve el üstünde tutulması gereken öğretmenlerin Türkiye’deki toplumsal statüleri, ekonomik durumları ile sosyal ve özlük hakları açısından Cumhuriyet kurulduğundan bu yana en kötü döneminde olduğunu vurgulayan Yüceer, eskiden insanların hayallerini süsleyen bir meslek olan öğretmenliğin artık en mutsuz eden meslek olmasının Türkiye için utanç verici olduğunu belirtti. CHP’li milletvekili, Türkiye’nin son 16 yılını öğretmenlik açısından “Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmış, meslek onuru zedelenmiştir.” diyerek özetledi.


“SÖZLEŞMELİ” ADI ALTINDA GÜVENCESİZ ÇALIŞAN ONBİNLERCE ÖĞRETMEN VAR
CHP’li milletvekili Candan Yüceer, konuyla ilgili “Gelir eksikliği, yoğun çalışma, atanamama gibi mesleki sorunların yanı sıra iktidarın öğretmenlerimize partizanca yaklaşması, tek tipleştirici bir eğitime zorlaması acı verici olmanın ötesinde tehlikelidir.” dedi.CHP’li Candan Yüceer, bu sözlerine ek olarak herkes üzerinde hakkı olan öğretmenlere reva görülenlerin sadece bunla olmadığını, ayrıca sözleşmeli öğretmenlik adı altında güvencesiz çalışmaya zorlanan on binlerce öğretmen olduğunu söyledi.


NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN NİTELİKLİ ÖĞRETMENLER
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iktidarın nitelikli eğitim için nitelikli öğretmene gerek duyulduğu gerçeğini görmezden geldiğini vurgulayarak Türkiye’nin eğitim sistemine en ağır darbenin öğretmen alımlarında objektif kriterlerden uzak, siyasi bir yaklaşımdan geldiğine vurgu yaptı. Eğitim sistemine yapılan bu ağır darbe hakkında Yüceer, bu durumdan en çok “bu onurlu mesleğe yıllarını vermiş” öğretmenlerin etkilendiğini açıkladı.


GELECEĞİMİZ, ÖĞRETMENLERİN TUTUŞTURDUĞU EĞİTİM MEŞALESİYLE DAHA DA AYDINLIK OLACAK
CHP’li Candan Yüceer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin açıklamasında “Geleceğimizin saygıdeğer öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesiyle daha da aydınlık olacağına olan inancıyla, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere  her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız, her zaman minnettar kalacağımız öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Öğretmenlerimize, geçim sıkıntısı çekmedikleri, ek iş yapmak zorunda kalmadıkları, işsizlikten korkmadan yaşadıkları günler diliyorum.” dedi.
 

Yorumlar (0)