CHP’li vekil Mahmut Tanal: Küçük kızı kansere yakalanan karabağ gazisine vefasızlık!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, 2 yaşındaki kızı kansere yakalanan Karabağ Gazisi Ramazan Mammadov’un Ankara’da ortada bırakıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e seslenen Tanal, küçük Amina’nın tedavisinin yarım bırakılmamasını istedi.

Vekil Haberleri 13.03.2021, 10:20
CHP’li vekil Mahmut Tanal: Küçük kızı kansere yakalanan karabağ gazisine vefasızlık!

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Ermenistan'ın Azerbaycan'a Saldırması ile Başlayan Gerilim ve Çatışma Sürecinde Yaşanan Hak İhlalleri ve Türkiye'deki Ermeni Vatandaşlarımızın Durumu Alt Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020 yılının son aylarında yaşanan savaşta cephede görev yapan Azerbaycanlı Karabağ Gazisi Ramazan Mammadov’un, karaciğer kanserine (Hepatoblastom) yakalanan 2 yaşındaki kızının tedavisi için geldiği Ankara’da sahipsiz bırakıldığını açıkladı.

Olayı Twitter hesabından duyuran, paylaşımında gözü yaşlı baba Ramazan Mammadov’un çağrısına yer veren Tanal, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı sonrası cepheye koşan Karabağ Gazisi Ramazan Mammadov’un 2 yaşındaki kızı Amina, karaciğer kanserine yakalandı. Aile, tedavi için aylardır Ankara’da. Tedavi masraflarına güçleri yetmiyor. Maalesef Karabağ Gazisi sahipsiz bırakıldı!” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE ALİYEV’E SESLENDİ

Şu an Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde olan küçük Amina'yı uzun bir tedavi sürecinin beklediğini belirten Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i etiketleyerek, "Tek millet, iki devletiz’ diyenlerin Karabağ Gazisi'ne ve küçük kızına sahip çıkmasını bekliyoruz. Azerbaycan yetkili kurumlarından da gereken destek verilmiş değil” bilgisini aktardı.

Ankara’da ev kiralayan Mammadov çiftinin 2 yaşındaki kızları Amina’nın tedavisinin yarım kalmaması konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’ne de çağrıda bulunan Tanal, “Amina’nın tedavisiyle ilgilenin” diye yazdı.

 

Yorumlar (0)