CHP'li Rafet Zeybek Antalya 100. Yıl Spor Alanı ile İlgili soru önergesi verdi

TOKİ’nin 100. Yıl Spor Tesislerini “Turizm ve Ticaret Alanı” olarak planlaması TBMM gündemine taşındı.

Vekil Haberleri 27.11.2018, 15:12 27.11.2018, 15:12
CHP'li Rafet Zeybek Antalya 100. Yıl Spor Alanı ile İlgili soru önergesi verdi

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek tarafından verilen soru önergesinde Antalya Stadı yanında bulunan “kentsel ve spor alanı” olarak planlanan 100. Yıl Spor Tesislerinin TOKİ tarafından “Ticaret ve Turizm Alanı” olarak değiştirilmesi ve bu kararın mahkeme tarafından iptal edilmesine yer verildi.
 

TOKİ’nin Antalya’nın merkezinde yer alan spor ve kentsel alanı ticaret alanlarına dönüştürme planına karşı başta Muratpaşa Belediyesi’nin açtığı davanın Antalya lehinde sonuçlanması sonrası, Antalya Barosu ve Mimarlar Odası’nın açtıkları davalarında sonucu kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir.

Antalyalıların, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Meslek Odalarının taleplerini soru önergesinde gündeme getiren CHP’li Zeybek, 100. Yıl Spor Alanının amatör kulüplerin ve halkın yararlanabileceği yeşil alan olması talebinin TOKİ ve Bakanlık tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Antalyalılar Kentlerini Ranta ve Talana Kurban Etmeyeceklerdir.

Şehirlerin ranta kurban edilmemesi gerektiğini belirten CHP’li Zeybek olası bir doğal afette birçok şehrimizde acil toplanma merkezi bulunmadığını ya da bulunanların şantiyeye döndüğünü, 100. Yıl Spor Alanının bu bakımdan Antalya için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

100. Yıl AKP’nin Samimiyet Testi Olacak.

100. Yıl Spor Alanının bulunduğu bölgede nüfus ve trafik yoğunluğu dikkate alınmadan yapılan ve mahkeme tarafından iptal edilen planlama sonrası TOKİ’nin yapacağı yeni plan değişikliğinde mahkeme kararı gerekçesinde yer alan “ tekrar oluşturulması olanaksız görülen spor alanlarının yitirilmesi ve kentsel dokunun doluluk-boşluk dengesinin bozulacağı” kriterlerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Zeybek, AKP iktidarının her fırsatta gençlerin spora teşvik edilmesi için yeni spor alanları yapıyoruz söylemi ile çevreye ve doğaya önem verdiklerine dair açıklamalarını hatırlatarak, “100. Yıl Spor Alanının tekrar Antalyalıların isteği üzerine spor ve yeşil alana dönüştürülmesi AKP’nin samimiyet testi olacaktır. Halkın nefes alabileceği bu tarz alanlara ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.   

Antalyalıların, Meslek Örgütlerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve yerel basının 100. Yıl konusunun takipçisi olması ve bu konuda duyarlı davranışlarının Antalya için kent bilincinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi olduğunu belirten CHP’li Zeybek, “ülkenin diğer şehirlerine örnek olacak bir dayanışma ile Antalyalı hemşerilerimizin kentine sahip çıkan duyarlılıklarının farkındayız. Onlardan aldığımız yetkinin sorumluluğunun bilinci ile Antalya’nın ve Antalyalıların sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam edeceğiz. Antalya’yı ve doğasını ranta ve talana kurban etmeyeceğiz.” dedi.
 

 

 

Yorumlar (0)