CHP'li Özel: Konuşulması gereken ne varsa konuşmaya devam edeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı programda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaşanan diyaloga ilişkin olarak, “Onunla ilgili konuşulması gereken ne varsa konuşmaya devam edeceğiz. Hulusi Akar’ı bağırtan, meselenin kendisi o gecenin ve ilişkilerinin sorgulanmaya başlayacak olmasından duyduğu rahatsızlık” dedi.

Vekil Haberleri 20.12.2018, 14:18 20.12.2018, 14:18
CHP'li Özel: Konuşulması gereken ne varsa konuşmaya devam edeceğiz

İLK PARTİYİ GENELKURMAY BAŞKANI

CHP’li Özel, Halk TV’de “Serhan Asker ile Siyaset Kültürü” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile girdiği diyaloga ilişkin olarak, “Akar, bu ülkenin ilk partili genelkurmay başkanıdır. Ordunun başındaki kişinin seçimlere müdahale eden, yanına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nü alarak bir önceki cumhurbaşkanının bahçesine helikopterle inerek muhtıra veren genelkurmay başkanını deneyimledik. O genelkurmay başkanı, bir gün bir baktık üniformasını çıkardık, partili bakan oldu. Üniformayı taşımıyor ama o üniformanın dokunulmazlığını beraberinde getirmek istiyor. Bir demokraside genelkurmay başkanları da sorgulanabilmelidir. Elbette ona ‘haddini bil’ demek de bizim görevimiz” ifadesini kullandı. Özel, “’Terörle mücadeleye zaaf verilmiş’. Bu sözlerle ordu zaafa uğrayacaksa, ya o bakana gereğinden fazla birileri önem atfediliyor. Bir bakana sorulacak soruyla yıpranmaması gerekir bizim ordumuz” dedi. Özel, şunları kaydetti:

MEHMET DİŞLİ İLE YOLLARI 2000’DE KESİŞİYOR

“Mehmet Dişli ile Hulusi Akar, bu olay yaşanmadan 15-16 yıl önce kesişiyor. 2000’de Mehmet Dişli, NATO karargahına yollanıyor, onun daire başkanı Hulusi Akar. Dişli, 2003’te Kara Harp Okulu Öğrenci Tabur Komutanı olarak görevlendiriliyor. Okul komutanı Hulusi Akar. 2009’da Dişli, 3. Kolordu Komutanı Kurmay Başkanlığı’na getiriliyor, getiren kişi Akar. 2012’de Genelkurmay Proje Yönetim Daire Başkanlığı’na atanıyor, Genelkurmay 2. Başkanı’na bağlı çalışacak ve 2. Başkan Hulusi Akar. Bu daire, Stratejik Dönüşüm Dairesi adını alıyor. Akar, Dişli’yi bu birimde tutuyor. Dişli, tuğgenerallikten tümgeneralliğe terfi alıyor. Bu kadro tuğgenerallik bir kadro olmasına rağmen tümgeneral olarak bu görevde tutuluyor. Hulusi Akar ile Mehmet Dişli, etle tırnak. Önceki görevlerinden memnun ki, Akar nereye gitse Dişli’yi en kritik yerlere getirmiş. Dişli, darbe girişiminin Akar ile temas eden yüzü. Ertesi gün Akıncı’dan helikopterle Mehmet Dişli ile birlikte Çankaya Köşkü’ne gidiyor. Bizdeki bilgilere göre akşam üstü 16.00’da Dişli’yi tutuklatıyor. Hulusi Akar’ı bağırtan meselenin kendisi o gecenin ve bu ilişkilerin sorgulanmaya başlayacak olmasından duyduğu rahatsızlık. Biz o geceyi sormadık zaten. Meseleyi 15 Temmuz akşamına kendi çekti.

AKAR İÇİN İKİ ÖNEMLİ TARİH VAR

Hulusi Akar, o komutan çuvalcı değil diyor. Oysa, çuvalcı diye bildiğimiz komutan Petraeus, CIA Başkanı olunca, ‘Çuvalcı diye bilinen benim ama Odierno’dur’ dedi. Sen Genelkurmay Başkanısın. Seni çuval olayını biliyorsun da bu açıklamayı mı bilmiyorsun. Atatürk’e firavun diyen Nuri Pakdil’i ziyaret etmek sana mı kaldı Hulusi Akar? Onunla ilgisi konuşulması gereken ne varsa konuşmaya devam edeceğiz. Adli müşavire, askeri savcıya rağmen her türlü riski alarak Hasdal’a gittiğini söylüyor. Askeri savcı, adli müşavir kendisinden rütbece çok düşük insanlar. O günlerde bu kişilere ilişkin ne biliyor? Akar, aslında, ‘Ben o dönem FETÖ’cüleri biliyordum, onlardan korkuyordum. Biz her şeyin farkındaydık’ mı demek istiyor? Hulusi Akar için iki önemli tarih var. Birisi 2010 Yüksek Askeri Şurası, diğeri 2013 Yüksek Askeri Şurası. Birileri, Hulusi Akar’ın önündeki bütün engelleri temizliyor, çok zor dikenli bir yoldur.

BİR CHP ÜYESİ 15 TEMMUZ TİYATRO DİYORSA KARŞISINDA BENİ BULUR

Bu darbe öngörülen, önlenmeyen, sonuçlarından yararlanılan bir darbedir. Darbeye tiyatro miyatro demiyoruz. Darbeyi gördük, kanı gördük, uçağı gördük, tankı gördük. Bu darbecilerin nasıl gözünün döndüğünü de gördük. 2 Nisan’da Türkiye gazetesinde yazıyor Fuat Uğur, ‘Cemaatin hususileri darbe için Ankara’da toplandı’ yazıyor. 15 Temmuz günü saat 16.00’ya doğru MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı’nın yanına gidiyor. Bu darbe önlenebilirdi. Kışlaları terk etmeme emri verilmedi. Kasta varan kusurdur bu. Bir CHP üyesi 15 Temmuz tiyatrodur diyorsa yanlış söylüyor. Karşısında beni bulur. Kanlı bir darbe girişimidir.”

Yorumlar (0)