CHP’li Karasu’dan yerel medyayı rahatlatacak teklif

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yeni tip koronavirüs nedeniyle reklam ve ilan gelirlerinde büyük kayıp yaşayan yerel televizyon kanallarından frekans abonelik ücreti alınmaması için kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 09.04.2020, 16:44
CHP’li Karasu’dan yerel medyayı rahatlatacak teklif

Bölgesel yayın ve yerel yayın sağlayıcılarını kapsayan teklifle, salgın nedeniyle ödeme güçlüğü çeken yerel televizyon kanalları frekans abonelik ücretleri 6 ay ertelenebilecek.

Teklifte, ‘’Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle, ülkemizde de sosyal hayat durma noktasına gelmiş, birçok sektör söz konusu pandemiden olumsuz etkilenmiştir’’ ifadelerine yer veren Karasu, pandemi nedeniyle önlemler alınmasına rağmen açıklanan ekonomik destek paketinin yetersiz kaldığını vurguladı. Otomotiv, hizmet, bilişim gibi sektörler başta olmak üzere birçok işkolunun virüs nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydeden Karasu, krizden en çok etkilenen sektörlerden birinin de yerel medya olduğunu kaydetti.

Salgına rağmen halkın haber alma özgürlüğü için büyük fedakarlık gösteren yerel medyanın durumuna değinen Karasu, ‘’Çok sesliliğin bir parçası olan yerel televizyon kanalları pandemi nedeniyle ilan ve reklam gelirlerinden yoksun kalmıştır. İçinde bulunduğumuz genel ekonomik kriz de düşünüldüğünde yerel televizyon kanallarının maliyetlerini karşılama imkanı her geçen gün azalmaktadır’’ dedi.

‘’Bununla birlikte frekans kiralama işlemlerinde ödemiş oldukları yüksek abonelik ücretleri yerel televizyon kanalları için büyük külfet yaratmaktadır. Pandemi nedeniyle reklam gelirlerinin çok düşük seviyelere geldiği şu günlerde yerel televizyon kanallarının frekans kiralama ücretlerini ödeyecek gücü kalmamıştır’’ ifadelerini kullanan Karasu, ‘’Teklifin yasalaşması durumunda yerel televizyon kanallarımız bir nebze de olsa rahatlamış olacak. Zor şartlarda yayın hayatına devam eden basınımız için elimizi taşın altına koyma zamanı’’ dedi.

Yorumlar (0)