CHP'Lİ KADİM DURMAZ:NİKSAR-AKKUŞ-ÜNYE YOLUNUN DAHA PROJESİ BİTMEMİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz Tokat’ın ulaşım sorunları ile ilgili verdiği önergelerin cevaplarını paylaştı./

Vekil Haberleri 10.10.2018, 13:41 10.10.2018, 13:41
CHP'Lİ KADİM DURMAZ:NİKSAR-AKKUŞ-ÜNYE YOLUNUN DAHA PROJESİ BİTMEMİŞ

Önergelere verilen cevapları değerlendiren Durmaz; “ Önerge cevaplarına baktığımızda Tokat’ın acil çözüm bekleyen ulaşım sorunlarının yakın zamanda çözüme ulaşmayacağı anlaşılmıştır.  “ dedi.

Durmaz yaptığı açıklamada: “ Niksar-Akkuş-Ünye yolunun daha projesi bitmemiş. Biz Tokatlılar olarak ihaleye ne zaman çıkacak diye bekliyoruz. Bu yolun projesinin bir an önce sağlıklı bir şekilde tamamlanıp ihale edilmesi lazım” dedi.

 

NİKSAR-AKKUŞ-ÜNYE YOLU’NUN PROJESİ 2018 YILI SONUNDA BİTECEĞİDE MEÇUL

 Milletvekili Durmaz Niksar-Akkuş-Ünye yolunun bölge için öneminden bahsetmiş ve bu yolun yapılması gerektiğini belirtmişti. Bakan Turhan’ın cevabı: “Niksar-Akkuş yolu 29 km, Akkuş-Ünye yolu 58 km olarak planlanmıştır. Proje çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılı sonunda bitmesi planlanmaktadır. Proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yatırım programına teklif edilecektir” oldu.

 

ÇAMLIBEL TÜNELİ’DE GÜNDEMDE YOK

 Kış aylarında sürücülerin çok zorluklar çektiğini, kazaların olduğunu ve bazen trafiğin durduğunu ifade eden Durmaz, Çamlıbel geçidine Tünel projesi hazır bekliyor ama 2013 yılından bu yana neticelenmedi” dedi.

Bakan Turhan’ın cevabı: “Tokat-Yıldızeli yolu Çamlıbel geçidi bölünmüş yol olarak trafiğe hizmet vermektedir. Yolun her türlü bakım ve onarımı yapılmaktadır. Yatırım programı imkânlarına göre ihalesi planlanmaktadır” oldu.

 

TOKAT’A KUZEY ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ BİR PROJE YOK

 Milletvekili Durmaz: “Tokat Merkez’in nüfusu 196.386’dir. Karadeniz ve Güney geçidi olduğundan dolayı trafik yoğun seyretmektedir. Mevcut çevre yolu yıllarca sürekli inşaat halindedir. Ve yetersiz kalmaktadır. Mevcut yolları yeteri kadar geniş olmayan Tokat’ta şehir içi trafiği yoğundur. Yeni bir kuzey çevre yolu mutlaka planlanmalı ve yapılmalıdır” diyen Durmaz’a Bakan Turhan’ın cevabı: Tokat’a Kuzey Çevre Yolu ile ilgili herhangi bir proje bulunmamaktadır” dedi.

 

KAZALARIN OLDUĞU REŞADİYE İLÇE GİRİŞİNE KAVŞAK PROJESİDE YOK

 Milletvekili Durmaz, D-100 kara yolu bulundan Reşadiye ilçemizin girişinde kavşak olmadığından dolayı üzücü bazen yaralanmalı, bazen can kaybı olan kazalar yaşanmaktadır. Bu yüzden Reşadiye ilçemizin girişinde bir kavşak veya alt geçit yapılmasını istemişti. Bakan Turhan’ın cevabı ise “Reşadiye giriş kavşağı için farklı seviyeli kavşak projesi bütçe imkânları ölçüsünde değerlendirilebilecektir” şeklinde oldu.

 

ALMUS TUFANTEPE KÖPRÜSÜ KARAYOLLARI ALANI KAPMASINDA DEĞİL

Milletvekili Durmaz, Almus Tufantepe köprüsünün bölgede ki köylerin ulaşımını 27 km’den 6 km’ye düşeceğini ifade etmişti. Bakan Turhan, söz konusu yol ve köprünün karayolları görev tanımı kapsamında olmadığını söyledi.

 

 

 

ARTOVA YOL AYRIMINA KAVŞAK PROJESİ BÜTÇE İMKÂNLARINDA DEĞERLENDİRİLECEK

 Tokat, Sulusaray, Yeşilyurt ilçelerimizin yol ayrımında kavşak yoktur. Bu yüzden kazalar olmaktadır. Geçen sene eski bir Belediye Başkanımızı ve eşini trafik kazasında kaybettik.  Bu yola bir kavşak, alt geçit veya üst geçit mutlaka yapılmalıdır diyen Durmaz’a, Bakan Turhan Tokat-Sivas ayrımı –Artova yol ayrım kavşağında farklı seviyeli kavşak proje ihalesi bütçe imkânları ölçüsünde değerlendirilebileceğini söyledi.

 

YATMIŞ KAVŞAĞINA ALTERNATİF KAVŞAK PLANI KAMULAŞTIRMA ENGELİNE TAKILDI

 Tokat – Sivas yolu üzerinde bulunan8 köy girişinde kavşak olmadığını dile getiren Durmaz’a Bakan Turhan’ın cevabı: “ Talep edilen kesim kurpta kaldığından tehlike yaratmaktadır. 500 metre ilerisine ve gerisine salyangoz kavşak planı bulunmaktadır. Kamulaştırma sorunları nedeniyle imalatları yapılamamış, kamulaştırma sorunlarının çözülmesi için çalışmalar devam etmektedir” oldu.

 

ZİLE-ARTOVA YOLU KARAYOLLARI AĞINA ALINMADI

 Milletvekili Durmaz: “Zile-Artova yolu İl Özel İdaresi gerek bütçesi gerekse makine parkı gereği bu yolu standarda uygun bir yol yapımı noktasına ulaştıramamıştır.  Karayolu denetim ağına alınması bölge ulaşımı için önemlidir” dedi. Bakan Turhan, Söz konusu yolun karayolu ağına alınması hususu uygun görülmediğini söyledi.

 

TURHAL İLÇEMİZE ÇEVRE YOLU TALEBİ

Ünye-Akkuş-Niksar yolu, Niksar-Tokat yolu ve devamında Tokat-Turhal, Turhal-Zile-Alaca yolları yapıldığında Karadeniz bölgesi ve doğudan gelen araçlar Ankara’ya ulaşımın 120 km kısalacak olması nedeniyle bu yolu kullanacaktır. Bu sebeple zaten yetersiz olan Turhal şehir içi trafiğinin rahatlaması için Çevre yolu kaçınılmazdır diyen Durmaz’a, Bakan Turhan bir Çevre yolu projesinin olmadığını ifade etti.

 

Yorumlar (0)