CHP'Lİ GÜRER: SU AKIYOR, KOP BAKIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçları nedeniyle icralık olan çiftçilerin sorununu gündeme getirdi. Ömer Fethi Gürer, Bakan Mustafa Varank’a “KOP İdaresi Başkanlığı, Niğdeli çiftçilerin bu sorununa bir çözüm üretebilecek mi?” diye sordu.

Vekil Haberleri 18.12.2018, 09:47 18.12.2018, 09:47
CHP'Lİ GÜRER: SU AKIYOR, KOP BAKIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçları nedeniyle icralık olan çiftçilerin sorununu gündeme getirdi. Ömer Fethi Gürer,  Bakan Mustafa Varank’a “KOP İdaresi Başkanlığı, Niğdeli çiftçilerin bu sorununa bir çözüm üretebilecek mi?” diye sordu. 

NİĞDELİ ÇİFTÇİLER MAĞDUR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda, tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borcu nedeniyle zor günler geçiren Niğdeli çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti dikkat çekti.

BORÇLU ÇİTÇİ İCRA KISKACINDA

Niğde’de tarımın yer altından enerjiyle çıkarılan sulama suyuyla yapıldığını anımsatan Gürer, elektriğe gelen zamlar nedeniyle çiftçinin borçlarını ödemekte zorlandığını söyledi. Borcunu ödeyemeyen çiftçilerin elektriğinin kesildiğini ve tarlasını sulayamaz duruma düştüğünü anlatan Gürer, pek çok çiftçinin de bu sebeple icralık olduğunu kaydetti. 

SU AKIYOR, KOP BAKIYOR 

Niğde’nin KOP kapsamındaki iller arasında yer aldığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ne yazık ki Niğde Toroslarından çıkan doğal su kaynakları Akdeniz'e boşa akmaktadır. KOP, bol bol proje üretip süresi içinde tamamlamayarak raflara kaldırdığı, Sayıştay denetimlerinde açığa çıkan projeleri keşke gerçekleştirebilseydi” ifadelerini kullandı. 

ÇİFTÇİ ELEKTRİK YÜKÜNDEN NE ZAMAN KURTULACAK? 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a TBMM Genel Kurulunda Bakan Varank’a “Niğde'de sulama suyunda KOP çözüm üretecek midir? Çiftçi sulama suyu nedeniyle borçlandığı elektrik yükünden ne zaman kurtarılacaktır?” şeklinde sorular yöneltti.

Yorumlar (0)