CHP'li Gürer: 4 Aralık mağduru taşeronların sorunları çözülmelidir..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya geçişi sürecinde kıstas olarak kabul edilen 4 Aralık tarihinin, binlerce işçiyi mağdur ettiğini belirtti. Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bu tarihin yıldönümünün mağduriyetin giderildiği güne dönüşmesini temenni etti.

Vekil Haberleri 05.12.2018, 11:36 05.12.2018, 11:36
CHP'li Gürer: 4 Aralık mağduru taşeronların sorunları çözülmelidir..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi sürecinde oluşan mağduriyetlere dikkat çekti. 4 Aralık 2017 tarihinin taşeron işçilerin kadro almasında kriter olarak kabul edildiğini anımsatan Gürer, yıllarca taşeron olarak çalışmasına rağmen bu tarihten bir gün önce sözleşmesi sona eren işçinin kadro olamadığını, ancak 4 Aralıktan bir gün önce işe başlayan taşeron işçiye kadro verildiğini hatırlattı. 

 

Ömer Fethi Gürer, bu durumun hakkaniyete uygun olmadığını ima ettiği konuşmasında, “Yıllarca taşeronda çalışıp bir gün önce ihalesi sona eren, 4 Aralıkta çalışmayanlara kadro verilmedi. 4 Aralık ve taşeronda kadro bekleyen binlerce işçinin de umutları karardı” ifadelerini kullandı. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “BİT, KİT, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığında çalışan binlerce işçi bugünde mağdur edildi. Kamuda kiralık araç şoförleri, PTT, Demiryolları, Karayolları, şeker fabrikaları çalışanları, hastane bilgi işlem çalışanları, sosyal tesis çalışanları binlercesi taşeron olarak kaldı. Emekli olup taşeronda çalışanlar işsiz kaldı. Çalıştıkları dönem içinde güvenlik soruşturmasına uğramayanlara güvenlik soruşturması çıkartıldı, onlar işsiz kaldı. 4 Aralığın bu anlamda mağduriyetlerin giderildiği güne dönüşmesini diliyorum” diye konuştu. 

 

Konuşmasında Dünya Madenciler Gününü de kutlayan Gürer, “Tüm madencilerimizi selamlıyorum. Yaşamını madenlerde yitirenleri saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)