CHP’Lİ GÖKÇEL: “BUNUN ADI ZORBALIKTIR”

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra, İstanbul ilimizde bulunan seçmenlere yönelik çeşitli sözde iddialar kamuoyuna yansıtılmış ve bunun üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü bir operasyon başlatarak Büyükçekmece ilçesindeki adreslere baskınlar düzenlemiştir.

Vekil Haberleri 26.07.2019, 11:55 26.07.2019, 12:24
CHP’Lİ GÖKÇEL: “BUNUN ADI ZORBALIKTIR”

Büyükçekmece baskınlarının araştırılması için verilen araştırma önergesi Meclis Başkanlığı’ndan geri döndü.

CHP’Lİ GÖKÇEL: “BUNUN ADI ZORBALIKTIR”

TBMM Başkanlığı Büyükçekmece’deki ev baskınlarının araştırılması konusundaki önergede yer alan 'zorbalık’ ifadesinden rahatsız oldu

TBMM Başkanlığı, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in yerel seçimler sonrasında Büyükçekmece’deki ev baskınları sırasında bebeklerin bile sorguya çekilmesini sorduğu önergesinde yer alan “zorbalık” kelimesini “yaralayıcı” bularak işleme koymadı.

ARAŞTIRMAYA TENEZZÜL BİLE ETMEDİLER

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde bulunduğu Büyükçekmece’de vatandaşların sorunlarını dinlemiş, çoluk çocuk demeden herkese potansiyel suçlu muamelesi yapılmasını siyasi baskı olarak nitelendirmişti. CHP’li Gökçel ve 21 arkadaşının imzalarıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, 1 ay sonra iade edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla gönderilen yazıda soru önergesinde yer alan “…hükümetin, kamu gücü ve yetkisini kullanarak zorbalık yaptığına işaret etmektedir.” ifadesinin İçtüzük hükümlerine uygun olmadığı savunuldu. Şentop, söz konusu ifadelerin çıkarılması veya düzenlenmesi halinde önergenin işleme alınabileceğini bildirdi.

'BUNUN ADI ZORBALIKTIR’

Büyükçekmece’de vatandaşların evlerinin basılması konusunu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Gökçel, araştırma önergesinin iade edilmesine tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili, önergelerin yanıtlanmaması ve araştırma komisyonları kurulmaması için iktidarın işi yokuşa sürdüğünü belirtti. İktidarın kendisini denetimden muaf tutmaya çalışmasını eleştiren Gökçel, şöyle konuştu:

“Vatandaşa suçlu muamelesi yapıp evleri basılıyor, çocuklara hatta bebeklere oy kullanıp kullanmadığı soruluyor ve korku iklimi yaratılıyorsa bunun adı zorbalıktır. Anayasa ile güvence altına alınan yerleşme ve seyahat özgürlüğünü suçmuş gibi yansıtarak insanların itibarıyla oynamak zorbalıktır. Zorbalık yapmaktan gocunmayan iktidar, ‘yaptığın zorbalıktı’ deyince yaralanmış. Kendi vatandaşlarına potansiyel suçlu muamelesi yapmaktan vazgeç o zaman. Hak, hukuk, adaleti gözet; biz de zorbalık yapıyorsunuz demek zorunda kalmayalım.”

Zorba kelimesinin anlamı

Zorbakelimesi TDK sözlüğüne göre şu anlama geliyor: “Gücüne güvenerek hükmü altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan (kimse), müstebit, mütegallibe, despot, diktatör.”

Yorumlar (0)