CHP'Lİ DURMAZ; ESNAFTA KAN ALACAK DAMAR BIRAKMADINIZ!

CHP Tokat Milletvekili TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz 2019 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde Özelleşen Şeker Fabrikalarının son durumunu gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 21.12.2018, 12:06 21.12.2018, 12:06
CHP'Lİ DURMAZ; ESNAFTA KAN ALACAK DAMAR BIRAKMADINIZ!

TBMM İdare Amiri- Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şeker fabrikasının özelleşmesiyle, çiftçinin, işçinin, esnafın zor durumda kaldığını, özelleşen fabrikalarda alım politikalarının, üretim fabrikalarının doğru işletilmediğini gündeme getirdi.

16 yıllık AKP İktidarının kaybettirdikleri üzerinde duran Durmaz,  “en değerli milli varlıklarımızı Şeker Fabrikalarımızı sattınız, Amerikan Şirketleri uğruna kamu zararına neden oldunuz! Şeker vatandır, satılamaz dedik, satınız!” dedi.

Durmaz; AKP hükûmeti 16 yıllık iktidarı süresince hiçbir bütçede yurttaşa hak ettiğini veremedi.

Durmaz konuşmasının devamında; “Denetlenmez, şeffaflıktan uzak, adaletsiz bir bütçeden ne esnafa, ne işçiye, ne çiftçiye, ne emekliye bir pay çıkmıyor.

AKP hükûmeti bu ülkenin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve daha sonra gelen millî duruşlu hükûmetlerin yaptığı birçok fabrikaları bir, bir, bir sattı! 

 

Fabrikalar özelleşti!

Ama özelleşme gelirleri derde deva olamadı!

Bakıyoruz bütçede bir şey yok!

Fabrikalar özelleşti! Esnaf kan ağlıyor!

Esnafta kan alacak damar kalmadı!

Çiftçi kan ağlıyor!

Çiftçilerin ürünü kar altında, çamur altında kaldı!

Özelleşen fabrikalar çiftçiden ürünü almadı, alım politikası ürünü çürüttü!

Buradaki kotayı ben başka şekilde değerlendireyim diye pancarı söktürmeye söktürmeye kış şartlarında köylüyü çamura sapladılar, köylü mahsulünü teslim edemiyor.

Fabrikalar özelleşti, işçiler kan ağlıyor!

964 işçiyi zoraki emekli edildi!

İşçiler yaşadıkları yerlerden sürgün edildi.

     İşe iade davaları devam ediyor!

 Özelleştirmelerin her adımı hukuksuz her adımı usulsüz.

ÖİB ‘nin usulsüzlüğe onayı kamu zararına neden oldu! “ dedi

Turhal Makine Fabrikası 32 İşçiyle ayakta durmaya çalışıyor! Durmaz devamında; “Turhal Fabrikasını sattınız! Ama gidin köylüye, çiftçiye, esnafa sorun, Kazovalıya, Artovalıya, Erbaa'ya, Yeşilyurt'a, Niksar'a, Turhal'a, Zile'ye sorun ama artık şartlar değişti arkadaşlar.

Turhal makine fabrikası 32 işçiyle ayakta durmaya çalışıyor!

Kapanmayan işletmeler ancak şöyle yürüyor:  İşçilerinin maaşlarını öteleyerek. Sizin aldığınız bu tedbirlerle o işçilerin, o fabrikatörlerin, o küçük esnafın, sanayicinin, KOBİ'nin kendini toparlayıp hani dinamik dediğimiz, Anadolu kaplanı dediğimiz, bu firmaların ülke ekonomisine katkı sunması oldukça zor.

Çözüm ortak akılla, katılımcı demokrasiyle, kamu yararı gözetilerek, üretime dayalı bir ekonomi politikasını hayata geçirmektir. Bu anlayışı hayata geçirmeye biz hazırız! “ dedi.  

Yorumlar (0)