CHP’Lİ ANTMEN ‘GAZETECİ TUTUKLAMA REKORU KIRANLAR YARGIDA REFORM YAPAMAZ’

TBMM Genel Kurulunda, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine dün devam edildi, düzenlemenin ilk 10 maddesi kabul edildi.

Vekil Haberleri 11.10.2019, 12:55
CHP’Lİ ANTMEN ‘GAZETECİ TUTUKLAMA REKORU KIRANLAR YARGIDA REFORM YAPAMAZ’

Teklif görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulunda konuşan CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen, iktidarın Yargıda reform diye çuvala doldurulmuş, saraydan gönderilen bir teklif ile geldiklerini belirterek “En son siz ‘yargıda büyük reform’ dediğinizde referandum yaptınız ve FETÖ’cü hakim savcıları yargıya doldurdunuz . Bu defa yargıda reform diyerek hangi tarikatı hangi cemaati yargıya dolduracaksınız acaba? Sizin yapacağınız tek yargı reformu var o da yargıdan elinizi eteğinizi çekmek, hakimlere talimat vermemek,  gölge etmemek ve yargıyı özgür bırakmak. Saray ve iktidar elini yargıdan çekerse zaten yargıda reform gerçekleşmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Antmen konuşmasında Meclis Kürsüsünden şunları söyledi;

"Değerli milletvekilleri hepinize soruyorum;

Çadır mahkemesi kuranlar mı yargıda reform yapacak?

Genelkurmay Başkanını sanık, teröristi tanık yapanlar mı yargıda reform yapacak?

Kumpas davası savcılarına makam araçlarını verenler mi yargıda reform yapacak?

“Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum” diyenler mi yargıda reform yapacak?

En çok gazeteci tutuklama rekoru kıranlar mı yargıda reform yapacak?

Dün övdüğünüz, bugün sövdüğünüz ABD Başkanı Trump’un isteğiyle rahip bırakanlar mı yargıda reform yapacak?

16 yaşında çocuk Tweet attı diye gözaltına alınırken, kırmızı bültenle aranan teröristi devletin kanalına çıkaran ve sonra da şikayet edilince de savcılık eliyle “ifade özgürlüğü” kararı çıkartanlar mı yargıda reform yapacak?

Mahkemelerde FETÖ borsası açanlar mı yargıda reform yapacak?

Yazılı sınavlarda birinci olan hakim savcı adaylarını mülakatlarda eleyip, yargıya AKP teşkilatlarından hakim savcı dolduranlar mı yargıda reform yapacak?

OHAL’le, KHK’larla, damatlarla ülke yönetenler mi yargıda reform yapacak?

Aladağ’da yanan çocuklarımızın davasında tarikatı aklayanlar mı yargıda reform yapacak?

Kadınları kasten, planlı şekilde öldürenlere “kravat indirimi” yapanlar mı yargıda reform yapacak?

Soma’da ölen 301 maden işçimizin ihmalinden sorumlu olanları kurtaranlar mı yargıda reform yapacak?

Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail’in katillerini serbest bırakanlar mı yargıda reform yapacak? Berkin’in annesini yuhalatanlar mı yargıda reform yapacak?

Ülkenin en mahrem yerine, kozmik odasına girilirken, kahraman komutanlarımız tutsak edilirken “ben bu davanın savcısıyım” diyenler mi yargıda reform yapacak?

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran, linç etmek isteyen alçakları serbest bırakanlar mı yargıda reform yapacak?

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e her gün hakaret ve küfür edenlere koruma polisi verenler ve onları yargılamayanlar mı yargıda reform yapacak?

Sizin yapmanız gereken tek yargı reformu var…

O da, yargıdan elinizi eteğinizi çekmek, hakimlere talimat vermemek,  gölge etmemek ve yargıyı özgür bırakmak. Saray ve iktidar elini yargıdan çekerse zaten yargıda reform gerçekleşmiş olacak”

Yorumlar (0)