CHP’Lİ AKIN: ''AYRIM YAPMADAN BASIN EMEKÇİLERİ YARDIMLARDAN YARARLANABİLMELİ''

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, koronavirüs salgınının bütün sektörler gibi yerel basını da derinden etkilediği söyledi.

Vekil Haberleri 26.03.2020, 15:02
CHP’Lİ AKIN: ''AYRIM YAPMADAN BASIN EMEKÇİLERİ YARDIMLARDAN YARARLANABİLMELİ''

Ahmet Akın, “Basın İlan Kurumu bir takım önlemler alıyor ancak bu önlemlerde bazı aksaklıklar olduğu gibi ayırımcılık da yapılıyor. Basın, halkın gözü kulağı. Kimseyi kimseden ayırmadan, gereken tüm tedbirleri almalı ve yapılan yardımlardan alınan önlemlerden herkes yararlandırılmalı” dedi.

CHP’li Ahmet Akın,  basın emekçilerinin halkın doğru haber alması amacıyla yayınlarını sürdürme mücadelesi verdiğini, zor bir dönemden geçerken yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yerel basının Basın İlan Kurumu’ndan aldığı para yardımlarında ayrımcılık yapıldığı konusunda kendisine şikayetler geldiğini dile getiren Ahmet Akın, “Yerel gazeteler, gazeteciler Basın İlan Kurumu’ndan ayrım yapılmadan bu zor dönemde para yardımı alabilmeliler” dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle yerel gazetelerin aboneleri olan bir çok işyerinin geçici olarak kapatıldığına dikkat çeken Ahmet Akın, bu süreçte başta gazete kağıdı olmak üzere sarf malzemeleri temininin kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Sokakta görev yapan basın çalışanlarının da koronavirüse maruz kalmadan görevlerini yapmalarının sağlanmasının zorunluluğuna işaret eden Ahmet Akın, “Bu konuda tüm yetkililer yerel gazetelerin, basın emekçilerinin taleplerine yanıt verecek önlemleri almalı. Ekonomik tedbirlerin de içinde bulunduğu alınmış önlemler basın emekçilerinin talepleri doğrultusunda genişletilerek ayrımcılık yapılmadan uygulanmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)