CHP Sera Kadıgil'den Bütçe Görüşmelerinde İhbar

“İki Bakanlığın birleştirilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na dönüştürülmesini “dünyanın en eksantrik buluşu” sözleriyle değerlendiren Kadıgil, ““Neden böyle bir tasarrufta bulunulduğunu ben anlamadım, buradaki değerli bürokratlarımızın anladığını da düşünmüyorum. Çok demokratik bir ülkede yaşadığımız için isimsiz yazılmış bir makale var; Şöyle diyor: İşçi ölümleri “fıtrat” olarak görülüyor.” Kadın-erkek eşitliği zaten “fıtrata aykırı” . Herhâlde bir bu iki Bakanlığı birleştiren zihniyetin ortak paydası “fıtrat” ve sizin Bakanlığınızda bir fıtrat birlikteliği yakalandı diye düşünüyorum” dedi.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 14:18 09.11.2018, 14:18
CHP Sera Kadıgil'den Bütçe Görüşmelerinde İhbar

“İki Bakanlığın birleştirilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na dönüştürülmesini “dünyanın en eksantrik buluşu” sözleriyle değerlendiren Kadıgil, ““Neden böyle bir tasarrufta bulunulduğunu ben anlamadım, buradaki değerli bürokratlarımızın anladığını da düşünmüyorum. Çok demokratik bir ülkede yaşadığımız için isimsiz yazılmış bir makale var; Şöyle diyor: İşçi ölümleri “fıtrat” olarak görülüyor.” Kadın-erkek eşitliği zaten “fıtrata aykırı” . Herhâlde bir bu iki Bakanlığı birleştiren zihniyetin ortak paydası “fıtrat” ve sizin Bakanlığınızda bir fıtrat birlikteliği yakalandı diye düşünüyorum” dedi.

 

Sinema ve dizi sektöründe yaşanan usulsüzlüklerin ve gayri-insani çalışma koşullarının altını çizen Sera Kadıgil “Size bir ihbarım var. Benim bu konuda verdiğim belki 20-30 tane dilekçem var, benim derken sendikamla birlikte tabii kişisel değil. Ama sizi ve bütün bürokratları, özellikle SGK Başkanı’nı  burada bulmuşken yüzünüze bu ihbarımı bir kez daha söylemek istiyorum: Devletim zarara uğratılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu zarara uğratılıyor. On yıldır tüm girişimlerimize karşın buna karşı da bir şey yapılmış değil. Nasıl oluyor?” sözlerini kullandı.

 

Konuşmasında çocukların dizilerde oyuncu olarak çalıştırılmasında yaşanan sorunları da aktaran Kadıgil, “Televizyonlarda “Ay ne tatlı!’ diye izlediğiniz çocuklar usulsüz ve kuralsız çalıştırılıyor” dedi.

 

Kadıgil ayrıca şiddet gören şarkıcı Sıla’ya destek telefonu eden Bakan Selçuk’a da teşekkür ederek “Biz kadınlar birinin karısı ya da kızı olmadan da varız!” dedi.”

Yorumlar (0)