CHP Sayıştay Raporlarının peşini bırakmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sayıştay raporlarıyla belirlenen usulsüzlüklerin hesabını hem yargıda hem ahirete soracağız” dedi. “Sosyal devlet anlayışını tesis etmek için, bu zalim belediyecilik anlayışına dur demek için elimizden gelen mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partisi olarak vereceğiz. CHP olarak kesinlikle bu davanın peşini bırakmayacağız. Sorumlular yargı önünde hesap verene dek mücadelemizi sürdüreceğiz." Dedi.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 09:36 08.11.2018, 09:36
CHP Sayıştay Raporlarının peşini bırakmıyor

Sayıştay raporlarını her gün Meclis gündemine taşıtacağını belirten Tekin, “ 2017 denetim raporları başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere AKP'li belediyelerin israf usulsüzlük ve yolsuzluklarını açıkça ortaya koymaktadır. Sadece geçen yıl faturalarını ödeyemedikleri gerekçesiyle İstanbul'da 580 bin evin suyu kesilmiştir.  Vatandaş susuzluktan kıvranırken  “Sayıştay raporlarına göre; belediye yönetimi kendisine yandaş gördüğü şirket, kurum, vakıf ve derneklere indirimli su tarifesi uygulamıştır.” Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Vicdansızlıktır”

İstanbulluların her yıl İSKİ’nin hatalı hesaplamalardan kaynaklı % 10-15 arasında daha fazla su faturası ödemeye devam ederken, İSKİ, açma ve kapama bedeli adı altında vatandaşı canından bezdirmeye kararlıdır.

İSKİ tarafından her ay suya yapılan zam Sayıştay tarafından hukuka aykırı bulunsa da, beyefendilerin hukuk anlayışı paradan ibaret olduğu için Sayıştay'ın uyarısı onlar için bir anlam ifade etmemiştir.

Diğer taraftan kuruma ait kullanılan araç verilerde;

Birçok binek ve hafif ticari aracın 100 km’de 60 litre motorinden fazla tüketime sahip olması nasıl açıklanacaktır? Araçların üreticileri tarafından belirtilen ortalama tüketim değerlerinin 100 kilometrede 4-5 litre olduğu düşünüldüğünde bunun hesabını kim verecektir? Dedi

Yorumlar (0)