CHP'li Tığlı: Giresun Belediye Başkanı Vicdansızlık Yapmıştır

Dün itibariyle 40’tan fazla sözleşmeli kişinin Giresun Belediyesi’nde ki işlerine son verileceği tebliğ edilmişti. Ağustos ayı içinde de 27 kişinin işine son verildiği biliniyor. Giresun Belediyesi’nden sızan haberlere göre önümüzde ki süreçte de işten çıkarımlar devam edecek.

Vekil Haberleri 18.12.2019, 12:10
CHP'li Tığlı: Giresun Belediye Başkanı Vicdansızlık Yapmıştır

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Belediyesi Başkanı olan kişinin yerel seçimlerden önce verdiği sözü tutmadığını ve Belediyeden birçok kişiyi sırf AKP’li olmadıkları, ellerinde AKP bayrağı ve yakalarında AKP rozeti olmadığı için çıkartmasını vicdansızlık olarak nitelendirdi. 

 

Bu arkadaşların hepsi, liyakatle işe alınmış, özveriyle çalışan, çalıştığı kurumuna değer katan ve belediye hizmetlerine katkı sağlayan Giresun’un değerli fertleridir diye tepkisini vurgulayan Tığlı, “işten çıkartılanların hiç birisi, AKP’li Belediyelerin seçim öncesi işe aldığı gibi bankamatik memurları değildir. Belediye Başkanı ve yönetim kadrosu tarafından yapılan her türlü mobinge, baskıya, sürgüne ve yıldırma çabalarına rağmen her biri liyakat sahibi ve işini yapan ahlaklı insanlardır. Evine ekmek götürmek için emeğiyle, alın teriyle ve namusuyla çalışanlara bile tahammülünüz yoksa ahlak anlayışınız kalmadıysa, maskenizin düşmesi inanın fazla uzun sürmeyecektir” ifadeleri kullandı.

 

CHP’li Tığlı, “Belediye yönetiminde siyaset yapılır mı demiyorum, Tabi ki yapılır. Zaten yapılsın da ama sorun siyaset yapmak değil ki sorun yapılan siyasetin içine acımasız, vicdansız ve ahlaksız düşünceleri sokmaktır. Bütçe bahane edilerek, personel giderleri çok denilerek işten çıkartılanların yerine kimlerin alınacağını, kendi adamlarının nasıl istihdam edileceğini zaten yakın bir zamanda göreceğiz.

 

Giresun’da herkesin belediye başkanı olabileceğini iddia edenler nedense o koltuğa oturduklarında içlerinde ki kin ve nefreti ak partili olmayanların üzerine kusmuşlardır. Giresun Belediyesi tarihinde en çok işçi çıkarımlarının bu dönem yaşanacağından hiç kuşkumuz yok.

 

SENDİKALAR EMEKÇİNİN SIRTINDA TEPİNMEKTEN VAZGEÇSİN

 

“AKP’den CHP’ye ya da muhalefet partilerine geçen belediyelerde çalışanlara zulüm ediliyor ve işe iadeleri sağlanmalıdır” diyen Sendika Başkanlarına, Temsilcilerine ve İktidara seslenen CHP’li Tığlı, “Keşke, CHP’den AKP’ye geçen Giresun Belediyesi’nde ki her türlü mobinge, baskıya, sürgüne ve işten çıkarımlara da böyle sahip çıksaydınız. Ama siz ne yaptınız; AKP Belediyesi de olsa CHP Belediyesi de olsa evine bir lokma ekmek götürmek için çalışan emekçinin sırtında tepinip, siyasi kazanç elde etme yarışına girdiniz.

 

Bu kış gününde Giresun Belediyesi’nde ki işinden çıkartılan ve ekmeğinden edilen o kıymetli insanların da bu ülkenin evladı olduğu unutulmasın. Tüm çalışanların, emekçilerin, kadro bekleyen sözleşmeli kardeşlerimizin sahipsiz olmadığını Cumhuriyet Halk Partisi’nin onlar için mücadeleyi yükselteceğini herkesin bilmesini istiyorum” diyerek açıklamasına son verdi.

 

Yorumlar (0)