CHP'li Serter’den Bergama Belediyesi’ne arazi satışı tepkisi:“Köylünün topraklarını satamazsınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bergama’da köylülerle buluştu, sorunlarını yerinde dinledi. 2012 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası ile Bergama Belediyesi’ne devredilen ve köy tüzel kişiliğine ait tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki gösteren Bedri Serter, “AKP hükümeti, Bergama Belediyesi köy tüzel kişiliğine ait tarım arazilerine de göz dikmiş vaziyette.

Vekil Haberleri 19.03.2021, 10:36 19.03.2021, 10:49
CHP'li Serter’den Bergama Belediyesi’ne arazi satışı tepkisi:“Köylünün topraklarını satamazsınız”

 Atadan, dededen kalan topraklar satılmaz, sattırmayız” dedi.

2012'de çıkarılan Büyükşehir yasası ile mülkiyetleri Bergama Belediyesi’ne devredilen ve Mart başında AKP’li Bergama Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arazilerin 832 bin metrekare olduğunu söyleyen Serter, “Köylülerin alın teri malı olan araziler elden çıkarılmak isteniyor. Buna karşı köylülerle beraber mücadele vereceğiz, Belediye başkanı bu haksız kararı geri çekmeli” dedi.

“Köylünün toprağını kime satıyorsunuz?”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile beraber CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Çitköy ve Kadıköy mahallelerinde köylülerle bir araya geldiğini ve köylülerin sorunlarını yakından dinlediğini ifade eden CHP’li Serter, “Zamanında bu köylülerin ataları, dedeleri bu tarım arazilerini köye bağışlamışlar. Bu verimli araziler köy tüzel kişiliğine geçmiş. Alınteri, emek kokan bu topraklar 2012”deki yasal düzenleme ile Bergama Belediyesi’ne geçti ve bu topraklar bugün satılmak isteniyor. Köylünün toprağını kime satıyorsunuz? O toprakların asıl sahibi köylüye sordunuz mu?” dedi.

“Bergama köylüsü geri adım atmaz”

Topraksız köylüye toprak verilmesi gerektiğini, AKP’li Bergama Belediyesi’nin ise köylünün toprağını başkasına satmaya kalktığını vurgulayan CHP’li Serter, “Buradan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya sesleniyorum. Vicdanınız varsa bu kararı geri çekersiniz. Bu karar geri alınıncaya kadar mücadele edeceğiz. Kendisi az buçuk Bergama köylüsünü tanıyorsa bu mücadeleden geri adım atmayacağını bilir” diye konuştu.

Yorumlar (0)