CHP'Lİ MAHMUT TANAL:TESKOMB’UN TARTIŞMALI KIBRIS SEMİNERİ BAŞLADI

Esnafın battığı bir dönemde tepkilere aldırış etmeyen TESKOMB’un Kıbrıs’ta 5 yıldızlı oteldeki semineri bugün başladı. TESKOMB’un başındaki AKP’li eski vekil, aldığı maaş için “Kaliteli adamım” demişti.

Vekil Haberleri 22.09.2019, 13:54
CHP'Lİ MAHMUT TANAL:TESKOMB’UN TARTIŞMALI KIBRIS SEMİNERİ BAŞLADI

Esnafın çatı kuruluşu TESKOMB’a (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) bağlı ESGİMTAŞ A.Ş. tarafından Kıbrıs’ta 5 yıldızlı otelde organize edilen eğitim semineri bugün başladı. Esnafın borçları nedeniyle kepenk indirdiği bir döneme denk gelen ve tepki çeken 5 yıldızlı Concorde Luxury Resort & Casıno’daki seminer, 26 Eylül’e kadar devam edecek.

ESNAFA CAN SUYU OLMASI GEREKEN PARA ÇARÇUR EDİLİYOR
Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, genel başkanlığını AKP eski Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’ün yaptığı TESKOMB’un iştirak şirketi ESGİMTAŞ’ın Türkiye’deki sosyal tesisler dururken, Kıbrıs’ta lüks otelde seminer düzenlemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Son tartışılan Kıbrıs’taki etkinliğin TESKOMB’un şirketi ESGİMTAŞ’ın eğitim semineri adı altında düzenlediği 80’inci organizasyon olduğunu anlatan Tanal, esnafa can suyu olması gereken paranın seminer bahanesiyle çarçur edilmesinin, israftan kaçınılmamasının vicdanları yaraladığını kaydetti.

ÜSTÜNE ÜSTLÜK EURO ÜZERİNDEN HARCIRAH ALACAKLAR
Tanal, meseleye Magosa’daki 5 yıldızlı, kumarhanesi olan otelde “kooperatif başkanlarına, çalışanlarına, eş ve çocuklarına eğitim semineri adı altında tatil organizasyonu yapıldığı” gözüyle baktığını dile getirdi. Bugün başlayan ve 26 Eylül’e kadar sürecek olan seminere katılım için kooperatif başkanlarının, başkan vekillerinin, üyelerinin ve çalışanlarının katılım bedeli olan ücretin, kooperatif kasasından ödenip ödenmediğini merak ettiğini belirten CHP’li vekil, “Ayrıca Kıbrıs yurtdışı sayıldığından Euro üzerinden günlük yurtdışı harcırahı alındığını bildiğini” ifade etti.  

TEK BİR TURİZM ACENTASIYLA MI ÇALIŞILIYOR?
Türkiye genelinde 900 kooperatifin bulunduğunu hatırlatan Mahmut Tanal, seminer ve diğer her bir organizasyonun yaklaşık bin kişilik olduğunu, bu organizasyonların her yıl 3’er, 5’er düzenli olarak yapıldığını ifade ederek, organizasyonların tek bir turizm acentasıyla yapıldığı iddiasının açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“KALİTELİ BAŞKAN” TESKOMB KOLTUĞUNU BIRAKSIN  
1 Kasım seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçilen Abdulkadir Akgül’ün TESKOMB Genel Başkanlığı’ndan istifa etmemesini eleştirdiğini hatırlatan Tanal, TBMM Genel Kurulu’nda 4 ayrı yerden 75 bin TL maaş aldığı iddiasını dile getirip tartıştığı Akgül’ün “Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum, ne 75’i be!” cevabını verdiğini, bunun Meclis tutanaklarında yer aldığını aktardı. CHP’li vekil Mahmut Tanal, Abdulkadir Akgül’ün yıllardır oturduğu TESKOMB Genel Başkanlığı koltuğunu artık bırakması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)