CHP'li Gündoğdu:Neden, Kırklareli'mizi Hizmet Fukarası Hâline Getirdiniz

CHP'li Gündoğdu, "Neden, Kırklareli'mizi Hizmet Fukarası Hâline Getirdiniz " diyerek Kırklareli-Edirne Bölünmüş yolunu Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 04.06.2020, 18:02 04.06.2020, 18:05
CHP'li Gündoğdu:Neden, Kırklareli'mizi Hizmet Fukarası Hâline Getirdiniz

  CHP Kırklareli Milletvekili  Vecdi Gündoğdu,Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için bir soru önergesi verdi.

İşte Gündoğdu'nun o soru önergesi:

Kentlerin gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi de ulaşım imkânlarının hızlı, kaliteli ve güvenli olmasıdır.

Kırklareli İlimizi komşu illerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır. 

Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır.

Kırklareli ve Edirne halkının en önemli ulaşım güzergahlarından birisi olan ve 2013 yılında projesi başlayan, 2016 yılında ihalesi yapılan Kırklareli-Edirne Bölünmüş Yolu 7 yıldır hala tam olarak bitirilememiştir.

             Bu doğrultuda; 

1- 18 yıldır Kırklareli’nin karayolu ve demiryolu ulaşımını modernleştiremeyen, ulaşım güvenliğini sağlayamayan AKP Hükümetlerinin yeni göreve gelmiş bir bakanı olarak, Kırklareli’nin iç yolları ve komşu illerle bağlantısını sağlayan karayolları ve demiryollarında hangi çalışmaların, ne kadar sürede yapılması planlanmıştır?

2-18 yıllık AKP iktidarlarınız dönemindegörmezden geldiğiniz, ihmal ettiğiniz Kırklareli halkının en önemli ulaşım güzergahlarından birisi olanve 2013 yılında projelendirilen, 2016 yılında ihalesi yapılan Kırklareli-Edirne Bölünmüş Yolutam olarak ne zaman bitirilecek ve güvenli bir şekilde hizmete açılacaktır?

Yorumlar (0)