CHP'li Gaytancıoğlu: ''Sorusunu cevaplayamayan bakanlık aşısını nasıl getirdin!''

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada grip aşılarında yaşanan sıkıntıya değinerek “Durumun buraya geleceğini bildiğimiz için Temmuz ayında grip aşılarıyla ilgili bir soru önergesi vermiştik ama hâlâ cevaplanmadı. Üç aydır soru önergesine cevap veremeyen ve kuralları çiğneyen bir Sağlık Bakanından yeterli aşı temin etmesi beklenemezdi” dedi.

Vekil Haberleri 22.10.2020, 11:47 22.10.2020, 11:54
CHP'li Gaytancıoğlu: ''Sorusunu cevaplayamayan bakanlık aşısını nasıl getirdin!''

Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasını “Basına yansıyan haberlerden anlıyoruz ki risk grubundaki yurttaşlarımıza yapılması gereken grip aşıları eksik gelmiş. Hiç kimsenin açıkladığı verilere inanmadığı Sağlık Bakanlığından da başka bir şey beklenmezdi” şeklinde sürdürdü.

Üç ay önce Sağlık Bakanlığına verdiği önergedeki soruları hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu : "Bakanlığınız bu yıl için kaç doz grip aşısı temin etmeyi planlamaktadır? Bunun için gerekli anlaşmalar yapılmış mıdır? Bu aşılar hangi tarihten itibaren sağlık kuruluşlarına ulaşacaktır?" diye sordu.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasını “Sorularımız aynı şekilde cevapsız olarak duruyor ama anlaşılan o ki Türkiye'de vatandaşın sağlığını önceleyen, buna göre hareket eden şeffaf bir Bakanlık yok. Rakamlarla oynayıp yandaşa rantı önceleyen sağlıksız bir Bakanlık var” diyerek tamamladı.

Yorumlar (0)