CHP'li Durmaz'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

CHP Tokat Milletvekili TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında engelli yurttaşların istihdam hakkının, yaşam hakkının, sosyal ve ekonomik haklarının korunması gerekliliğine vurgu yapan Durmaz “Unutmayalım ki engel bedende değil, engel önyargılarımızda ve uygulanmayan kurallardadır!” dedi.

Vekil Haberleri 03.12.2019, 10:47
CHP'li Durmaz'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Durmaz’ın açıklamasının devamı şöyle;

Bir ülkede engelli ve dezavantajlı grupların sahip olduğu haklar o ülkenin demokrasi, çağdaşlaşma ve uygarlık düzeyinin göstergesidir.  Sosyal devlet olma ilkesinin gereği ülkemizin gelişmişlik düzeyine erişmesi ve engelli yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olması için doğru devlet politikası ve bilinçli bir toplum yaratmalıyız!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı yardım bakanlığı değildir ve olmamalıdır.

Sosyal devlet ilkesinin gereği adı üstünde, sosyal politika üretme ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için çalışması gerekmektedir. Bizlerde, tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle, valiliklerimizle, okullarımızla, sokaklarımızla eşitsizliği ortadan kaldıracak, engelli yurttaşlarının yaşamlarını kolaylaştıracak önlemleri almak zorundayız.  

Devletin yapacaklarına bizlerde kendi yaşam alanlarımızda destek vermeliyiz. 

Unutmayalım ki engel bedende değil, engel önyargılarımızda ve uygulanmayan kurallardadır!

Bu yüzden tüm kurumları engelli yurttaşların sorunlarına duyarlı olmaya ve onların yaşamını kolaylaştıracak önlemler almaya çağırıyorum!

Unutmayalım ki!

Sosyal yardımlar çağdaş demokrasi ile yönetilen ülkelerde lütuf değil, Hükûmetlerin ve biz yurttaşların olmazsa olmaz bir görevi ve yurttaşların da insanlık hakkıdır.

3 Aralık Engelliler Günü Kutlu Olsun

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ, tüm dünyada engelleri aşmak için, özgürce yaşamak için kutlanıyor.  Engel bedende değil, engel el ele veremeyen empati kuramayan zihinlerdedir.

 Onlar bedenlerindeki engellerle mücadele edip sokağa çıkabiliyor, sokağın engelleriyle başka bir savaş veriyorlar.

Bilinçli ve hoşgörülü bir toplumda engelleri aşmak için hep birlikte adım atmalı, engelli yurttaşların yaşama katılmaları, hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele vermeliyiz.

3 Aralık engelli vatandaşlarımız için zorlu mücadele günlerinden sadece biri, bizlerde onları sadece bu günlerde hatırlamakla yetinmemeliyiz.

Ülkemizde Engelli yurttaşlarımızın hayata tutunmaları ve üretmeleri için bedenlerinin dışında birçok engel bulunmaktadır.

Unutmayalım! Engeller aşılmak içindir, el ele vererek tüm engelleri aşmak ellerimizde…

3 Aralık dünya engelliler gününü “engellerin “ yaşamaya engel olmadığı bir dünya düşüyle kutlu olsun.

Yorumlar (0)