CHP'li Bekir Başevirgen: “Gönlümüz 45 liradan yana, 35 liranın altını kabul etmiyoruz”

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Manisa’ya yapacağı ziyaret öncesinde Turgutlu ilçesi Sarıbey mahallesinde üzüm üreticilerini ziyaret etti. Kuru üzüm taban fiyatını açıklaması beklenen Erdoğan’a Manisalı üreticiler, “Cumhurbaşkanı Manisa’ya geldiğinde 2 dolardan aşağı fiyat açıklayacaksa hiç zahmet edip gelmesin, Manisalı vatandaşım var demesin.” Dedi.

Vekil Haberleri 20.08.2022, 09:22
CHP'li Bekir Başevirgen: “Gönlümüz 45 liradan yana, 35 liranın altını kabul etmiyoruz”

Manisalı Üzüm Üreticilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a :  “2 dolardan aşağı fiyat açıklayacaksa hiç zahmet edip gelmesin, Manisalı vatandaşım var demesin.”

 

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Manisa’ya yapacağı ziyaret öncesinde Turgutlu ilçesi Sarıbey mahallesinde üzüm üreticilerini ziyaret etti. Kuru üzüm taban fiyatını açıklaması beklenen Erdoğan’a Manisalı üreticiler, “Cumhurbaşkanı Manisa’ya geldiğinde 2 dolardan aşağı fiyat açıklayacaksa hiç zahmet edip gelmesin, Manisalı vatandaşım var demesin.”  Dedi.

 

“Gönlümüz 45 liradan yana, 35 liranın altını kabul etmiyoruz.”

 

Gübre, ilaç, elektrik ve sulama maliyetlerindeki fahiş artışların üretime yansıdığını söyleyen üreticiler, “Gübre, elektrik su ve amele parasını ödeyemiyoruz. Elektrik o kadar pahalı ki üzümleri sulayamadık hepsi yandı. Taneler küçük kaldı. Gübre atamadık, gübreyi kim kaybetmiş ki biz bulalım? Geçen senenin 5 katı fazla masrafımız var ama üzüm fiyatı yerinde duruyor. Gönlümüz 45 liradan yana ama 35 liranın altında bir fiyat açıklanırsa seneye bağları sökeceğiz.” Dedi.

 

“Mülteci bakacağına biraz da bizi düşünsün, biz onun vatandaşı değil miyiz?”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilerin adını ağzına almadığını söyleyen üzüm üreticileri, “Mülteci bakacağına biraz da bizi düşünsün, biz onun vatandaşı değil miyiz? Ekmek paramızı mazota veriyoruz. Çoluk çocuğumuz aç bizim. Biz bu üzüme güveniyoruz, başka bir güvencemiz yok. Borçlar gırtlakta, her şeyimiz hacizli. Her şey 4-5 kat zamlandı. Gübre atamıyoruz, ilaç atamıyoruz, doğru düzgün sulayamıyoruz. 10 dönüm bağa ilaç masrafım 7.500 lira. Hani bunun mazotu, suyu elektriği? Bağ makası geçen sene 200 liraydı, bu sene 1500 lira. Geçen sene 50 dönüm olan bağımın 25 dönümünü kökledim. Bu sene iyi bir fiyat verilmezse hepsini kökleyeceğiz.” Diye konuştu.

 

“ İktidar milletvekillerinden bir tanesi gelip derdimizi dinlemedi”

 

İktidarın kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen Manisalı üreticiler “Geçen sene üzüme sadece yüzde 4 zam verdiler. Üzümün fiyatı hala aynı. Hepimiz borca battık. İktidar milletvekillerinden bir tanesi de gelip derdimizi dinlemedi, halimizi hatırımızı sormadı. Cumhurbaşkanı da bu zamana kadar gelmedi bundan sonra gelse de fark etmez. Emeğimizi, alın terimizi heba etmeyecek bir fiyat açıklasınlar yeter.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)