CHP'li Arslan: Atatürk 83 Milyonun Yüreğinde Yaşıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 10.11.2020, 14:15
CHP'li Arslan: Atatürk 83 Milyonun Yüreğinde Yaşıyor

“Dünya’nın hiçbir ülkesinde hiçbir lider, hiçbir devlet adamı halkı tarafından bu kadar sevilmedi. Atatürk kurduğu Cumhuriyet, bıraktığı eşsiz eserler, yaptığı devrimlerle 83 milyonun yüreğinde yaşıyor ve ebediyete kadar yaşayacak.” diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Atatürk demek akıl demek, bilim demek, öngörü demek, Atatürk demek nefes almak demek, güzel bir ülke, kocaman bir vatan demek. Atatürk sadece bizim için değil dünyanın pek çok ülkesinde bağımsızlık demek, özgürlük demek.

Atatürk sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, yakın tarihe de yön verdi. Bugün dünyanın dört bir köşesinde milyonlarca insan Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor. Atatürk mazlum uluslara sadece emperyalizmin yenilebileceğini göstermedi, gerçekleştirdiği devrimlerle eğitimde, sağlıkta, tarımdan sanayiye, bilim ve sanata çağını yakalamış modern bir ülke yarattı ve bunun mümkün olduğunu kanıtladı. Cumhuriyet pek çok ülkeye umut ve model oldu. Demokraside atılan güçlü adımlarla, eşit yurttaşlık, kadınların siyasal ve toplumsal yaşama katılımı gibi konularda yapılan devrimlerle bölgemize ve dünyaya örnek olduk.

ÇARE CUMHURİYETİN KURUCU DEĞERLERİDİR

Türkiye Atatürk’ün önderliğinde öz kaynaklarını, milli değerlerini üretime çevirdi, Türkiye milli mücadele savaşı ile elde başarıyı ekonomik bağımsızlıkla taçlandırdı. O dönemde kurulan, sonradan kapatılan ve satılan kurumların, fabrikaların ne kadar yaşamsal önemde olduğunu yaşadığımız salgın döneminde bir kez daha anladık. Her zaman tekrarladığımız bir söz var, Türkiye’nin sorunlarının çözümü de çaresi de Cumhuriyetin kurucu değerleridir, Atatürk’ün bıraktığı ilke ve gerçekleştirdiği devrimlerdedir.

Atatürk bir ülke hayal etti. O hayali gerçekleştirmek için de gecesini gündüzüne katarak çalıştı. İlmek ilmek ördü. İşte onun halkı için özverisi, emeği ve bıraktığı tüm eserler bu büyük sevginin temelidir. O temel öyle kuvvetli ve sağlamdır ki, Atatürk’ü hiç görmemiş kaç nesil her 10 Kasım’da onun anısı önünde eğilir, saygısını sunar, kulaklarında “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözü çınlar. İşte onu görmeyen milyonlar onun fikirleri ve duyguları ışığında aydınlık bir cumhuriyet için çalışıyoruz. Bu millet var oldukça Atatürk de yaşayacaktır.

ATATÜRK DEVRİMLERİNİN IŞIĞINDA İNANÇLA YÜRÜYORUZ

Bugün bu Milli Mücadele savaşımızın kahramanı, Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, çağdaş Türkiye’nin mimarı Atamızın, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılı.

Atamızı andığımız bugünde tüm dünyaya bir kez daha büyük bir inançla haykırıyoruz, Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün ilke ve devrimleri sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler yılmadan yorulmadan bu yolda mücadele vermeye devam edeceğiz. Atatürk devrimlerinin ışığında inançla daha güzel bir Türkiye için çalışacağız.

Milli Mücadelemizin Önderi, Ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Çağdaş Türkiye'nin Mimarı, İlke ve Devrimleriyle yolumuzu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yılında sonsuz minnet, büyük bir özlem, rahmet ve saygıyla anıyorum

Yorumlar (0)