CHP'li Arık'tan Büyükkılıç'a felsefe yanıtı: Bizim felsefemizde Allah ile aldatmak yoktur!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendisini ‘Bu felsefenin sahibi olarak bu arkadaşın bu tarz kaygılara düşmesi hoşuma gitti. Onu da paylaymış olayım’ sözleriyle hedef alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yanıt verdi.

Vekil Haberleri 08.10.2020, 13:04 08.10.2020, 13:07
CHP'li Arık'tan Büyükkılıç'a felsefe yanıtı: Bizim felsefemizde Allah ile aldatmak yoktur!

Büyükkılıç’ın telaşını ve kaygısını anladığını ifade eden Arık, “Benim felsefem bugün ay yıldızlı al bayrağımızı bu topraklarda özgürce dalgalandıran, bu topraklarda ezanların okunmasını sağlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesidir. ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen feslilerin ve feslileri yad edenlerin felsefesi değildir. Bizim felsefemizde Allah ile aldatmak yoktur” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın soru önergesine Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın verdiğini yanıtın yankıları sürüyor. Karşılıklı açıklamaların ardından CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendisini “Bazen insanlar bu şehirde yaşar, bu şehrin farkında olmaz. Bahsettiğimiz arkadaşımız Milletvekili ama şehrinden haberi yok” diyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yanıt verdi. “Sayın başkan bizi Kayseri’nin içinde navigasyonla gezen kendi milletvekilleri ile karıştırmış. Çok şükür biz yaşadığımız şehri de, şehrin sorunlarını da çok iyi biliyoruz.” dedi.

Büyükkılıç’ın açıklamalarının kendisinin yaptığı açıklamaları doğruladığını ifade eden Arık, “Sayın Büyükkılıç telaş içinde bize yanıt verirken, aslında, bizim söylediklerimizi de doğruluyor. Örneğin tarihi Kalemkırdı Camii’ni yerine otopark yapmak için taşlarını tek tek işaretleyerek taşıdıklarını söylüyor. Evet, biz de bunu söylüyoruz. AK Parti için rant söz konusu olunca cami de yıkılır, cami de taşınır, cami de satılır”

Yorumlar (0)