CHP'li Akın: İktidar Ne Zaman Bu Ülkenin Yarasına Merhem Olacak?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, ülkenin en önemli sorunu olan işsizliğe çare bulamadığını söyledi. Ahmet Akın, “Ne zaman bu ülkenin en büyük yarasına merhem olacaksınız?” diye sordu.

Vekil Haberleri 19.12.2019, 10:17
CHP'li Akın: İktidar Ne Zaman Bu Ülkenin Yarasına Merhem Olacak?

CHP’li Ahmet Akın Cumhurbaşkanlığı 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda işsizlik istatistiklerini hatırlattı. Akın, işsizliğin ve özellikle genç işsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çekerek İktidarı eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte İnsan Kaynakları Ofisi kurulduğunu belirten Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı himayesinde projeler oluşturulduğunu ancak işsizliğe çare bulunamadığını vurguladı. Ahmet Akın TBMM Genel Kurulu’nda şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte İnsan Kaynakları Ofisi kuruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın Komisyonda verdiği bilgiye göre, projelere de imza atıldı. Bunlar Üni-Veri projesi, yetenek her yerde, kariyer planlama derslerinin zorunlu hale getirilmesi gibi projeler. Ama gelin görün ki genç nüfusta işsizlik oranı her geçen gün artıyor. Şu anda yüzde 26,1. İktidar ülkenin umudu gençlerimize iş vermiyor. Yılın başında Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak  ‘2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz’ dedi. Bırakın 2,5 milyon istihdamı, 623 bin kişi işini kaybetti. Ortaya koyduğunuz projeler, açıkladığınız paketler vatandaşımıza ne iş sağlıyor ne de aş. Soruyorum: Ülkenin en büyük yarasına ne zaman merhem olacaksınız?”

Yorumlar (0)