CHP'Lİ ABDURRAHMAN TUTDERE: KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLI İLERLEMELİ

Milletvekili Tutdere, Adıyaman Belediyesi’ne kentsel dönüşüme dair detayları sordu. “Birinci dereceden deprem bölgesi olan ilimizde işlemlerin gecikmesi telafisi imkânsız zararlara sebebiyet verebilir” dedi. Belediye Mara, Musalla, Varlık, Alitaşı, Ulucami Mahallelerinin bir kısmında projenin hazırlandığını belirtirken, Altınşehir Mahallesi için belediyenin kentsel dönüşüm kararı almadığını açıkladı

Vekil Haberleri 30.07.2019, 11:45
CHP'Lİ ABDURRAHMAN TUTDERE: KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLI İLERLEMELİ

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediyesi’ne şehirdeki kentsel dönüşüm projeleri ve yapılması planlanan katı atık tesisinin detaylarını sordu. Belediye kentsel dönüşüm ile çalışmaların sürdüğünü belirtirken, katı atık tesisi detayları ile ilgili sorulara yanıt vermedi. 

İŞLEMLERİN GECİKMESİ TELAFİSİ İMKÂNSIZ SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Adıyaman Belediye Başkanlığı’na Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sorular yönelten Tutdere, Musalla ve Mara mahalleleriyle, Altınşehir Kooperatifinin bulunduğu alanlardaki kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmediğini hatırlatırken “Bu bölgelerde oturulamaz ve çürük raporu bulunan yüzlerce konut bulunmaktadır. Birinci dereceden deprem bölgesinde bulunan ilimizin bu durumu da nazara alındığında iş ve işlemlerin gecikmesi ileride telafisi imkânsız zararlara sebebiyet verebileceği gibi, büyük felaketlere de yol açabilir.” ifadelerini kullandı. 

PROJE AŞAMASI YENİ TAMAMLANDI 

Tutdere’ye ulaşan yanıtlara göre, Belediye kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1.081.900,78 TL ödenek aldı. Mara, Musalla, Varlık, Alitaşı, Ulucami Mahallelerinin bir kısmını kapsayan kentsel dönüşüm alanında proje işlemlerinin tamamlandığını belirten Belediye, Altınşehir Mahallesi alanı için ise henüz bir kentsel dönüşüm kararı alınmadığını açıkladı.

Belediye’nin yanıtına göre, Altınşehir Kooperatif yetkilileri ile kentsel dönüşüm için görüşmelere başlandığı belirtilirken, Mara ve Musalla Mahallelerini kapsayan alanda hak sahipleri ile görüşmelerin yapıldığı ve uzlaşma sağlananlara kamulaştırma bedellerinin ödenmeye başladığı da ifade edildi. 

YENİ YAŞAM ALANLARI YAKINDA BELİRLENECEK 

Tutdere, henüz proje aşaması tamamlanan kentsel dönüşüm sürecinde yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için yeni bir yaşam alanının belirlenip belirlenmediğini sordu. Belediye verdiği yanıtta, yeni yaşam alanının henüz belirlenmediğini, ancak 2018 yılında onaylanan Adıyaman Merkez İmar Planı ile yeni alanların imar planına ilave edilerek, imara açılmasıyla mağduriyetin sona ereceğini belirtti. İmara açılması planlanan alanların ise hangileri olduğuna ilişkin detay verilmedi. 

Adıyaman Belediyesi, Tutdere’nin eksikliğinin halk sağlığını tehdit ettiği konusunda altını çizdiği katı atık tesisine dair sorularına yanıt vermedi. 

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)