CHP, İntörn hekimlerin almış oldukları ücretin arttırılması için Meclis’e kanun teklifi verdi!

CHP Kütahya Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, intörn hekimlerin almış oldukları ücretlerin asgari ücrete yükseltilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 01.07.2021, 10:29 01.07.2021, 10:40
CHP, İntörn hekimlerin almış oldukları ücretin arttırılması için Meclis’e kanun teklifi verdi!

Kovid-19 salgın sürecinde büyük bir özveri gösteren, sabah 8’de iş başı yaparak ayda 8 gün nöbet tutan intörn hekimlerin hem sosyal güvencesiz hem de düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakıldıklarını, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre intörn hekimlere asgari ücretin 1/3’ü oranında yani aylık 721 TL gibi çok düşük bir ücret ödendiğini belirten Kasap, intörn hekimlerin bu ücretle geçinmekte zorlandığını ve çok büyük sıkıntılara maruz kaldığını söyledi.

İntörn hekimlerin hekimliğe hazırlanma sürecinde almış oldukları ücretin dünyadaki diğer ülkelere göre oldukça düşük kaldığını ve birçok sıkıntıyla baş başa bırakılan intörn hekimlerin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini ifade eden Kasap şöyle dedi:

“İntörn hekimlerimize ödenen ücret diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında çok düşük kalmaktadır. İntörn hekimlerimiz yaşadığı ücret sorununun yanında birçok sıkıntıyla da karşı karşıya bırakılmaktadır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti en çok yaşayanlar arasında maalesef intörn hekimlerimiz gelmektedir. Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarımıza yönelik bu sorunu hala çözebilmiş değil. Bugün için intörn hekimlerimiz nöbet aralarında sedye ve muayene masalarını dinlenme yeri olarak kullanıyor ve banyo ya da depoları intörn odalarına çeviriyor. Kütüphaneli çalışma odalarından yoksun olan intörn hekimlerimiz yemekhanelerde yeterli kapasite olmadığından uzun kuyruklarda bekliyor. Bazı genç hekimler yemek servisinden bile yararlanamıyor. Tüm bu sorunların odağında yer alarak mesleklerini sürdürmeye çalışan intörn hekimlerimize mevcutta verilen ücret, yaşadıkları bu sorunların dışında ikinci bir yük olarak karşılarına çıkıyor ve mesleki deneyimlerini kazanmalarında sorunlara yol açıyor. Bu yüzden intörn hekimlerimize ödenen aylık ücretin asgari ücret düzeyine yükseltilmesi elzemdir. İntörn hekimlerimizin var olan sorunlarının da Sağlık Bakanlığı tarafından ivedilikle çözülmesi şarttır.”

Yorumlar (0)