CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün “Bir Kan Bir Can Kurtarır” sloganıyla yaptığı “kan bağışı” etkinliğinde kan bağışında bulunarak, bir konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 03.12.2018, 14:41 03.12.2018, 14:41
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Kaya, “ Bugün, tüm engellere rağmen, ‘biz de varız’ diyen; eşit şartlarda yaşamak için hayata tutunmak için direnen insanlarımızın günü. Sakatlar Derneği’nin açıklamalarına göre ülkemizde 8,5 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli vatandaşlarımız nüfusumuzun onda birinden fazlasını oluşturuyor. ” dedi.

Kaya, “Kimisi doğuştan, kimisi ülkemiz için savaşırken gazi olmuş, kimisi kaza sonucu, kimisi iş kazalarında engelli olan vatandaşlarımız engellerini aşarak, hayata tutunmakta zorlanıyorlar. Çünkü sosyal devlet görevini yerine getirmiyor.  Bu acı tablonun sorumluları, engellileri yok sayan 16 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

“AKP, İstihdama katması gereken engellileri ‘Sana kör halinle iş vermişiz daha ne istiyorsun?’ diyerek aşağılıyor.” İfadelerini kullanan Kaya, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren 90.000 bin kişiden, 2.500’ü işe alındı.  Kamuda çalışmak isteyen engellilerin sadece %2,5’ine iş verildi. Kadın engelli sayısı erkek engelli sayısından %33 daha fazla olmasına rağmen, kamuda istihdam edilen engellilerden her üç erkeğe karşılık sadece bir kadın engelli istihdam ediliyor.”  dedi.

“AKP, engellilerin eğitimini tamamen özel sektörün insafına bırakmıştır. Ülkemizde özel eğitim görmesi gereken her iki çocuktan sadece biri bu hakkından faydalanabiliyor. Bazı fırsatçıların engellileri kağıt üzerinde okula gidiyor göstererek, okula göndermediklerini, devletten para aldıklarını, bu konuda yeterli müdahalenin ve denetimin yapılmadığını biliyoruz.” diyen Kaya, engellilere fırsat tanındığında büyük başarılara imza attıklarını gördüklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya sözlerini şöyle bitirdi;

Engellilerin sporda olanak tanındığında nasıl başarılara imza attığını defalarca gördük. Geçen sene dünya birincisi, bu sene dünya ikincisi olan Türkiye Futbol Ampute Milli Takımı Türkiye’yi gururlandırdı. Buna rağmen bugün spor tesislerinde engelli rampası dahi yapmayan bir yönetin anlayışla karşı karşıyayız.  

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, engellilerin engellerinin aşılması için gerek yerel yönetimlerimiz, gerek kurullarımız aracılığıyla her fırsatta “engelsiz bir Türkiye” için mücadele ediyoruz.

Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde,  “Bir Kan Bir Can Kurtarır” sloganıyla burada kan bağışı etkinliğini yapan Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübümüz, engellilerin engel tanımadığının en güzel örneğidir.

Futbolda 6 yıldır, futsalda 3 yıldır, satrançta 3 yıldır art arda şampiyon olan; kadın halter takımı 12 yıldır art arda, erkek halter takımı 12 yılda 10 kez şampiyon olan; atletizmde Türkiye’nin en çok madalyasına sahip, çeşitli milli takımlarda 43 sporcuya sahip, Dünya Halter Şampiyonası’nda milli takımımıza bir altın, dokuz gümüş, üç bronz toplamda 13 madalya kazandırarak bizleri gururlandıran Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübümüze ve Başkanı Yusuf Sayyıdan’a bizlere bu gururu yaşattığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz…

Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir dünya için, hep birlikte mücadelemiz devam edecek. İstihdamda, eğitimde, sporda ve hayatın her alanında engelleri birlikte aşacağız.

Yorumlar (0)