CENGİZ GÖKÇEL’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Bugün, ülkemizin kurtuluşunu gururla andığımız 30 Ağustos Zafer Bayramının 97.yıl dönümü.

Vekil Haberleri 29.08.2019, 13:49
CENGİZ GÖKÇEL’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ulusumuzun bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının kararlı bir yansımasıdır.

Bağımsızlığı karakter edinmiş ulusumuzun tek vücut olup Anadolu ve Rumeli’nin özgürlüğü için verdiği milli mücadelenin zaferle taçlandığı bugün, atalarımızın çile dolu yıllar sonunda bizlere bağımsız bir ülke bıraktığını hatırlamalıyız.

30 Ağustos, yoksulluk ve yokluk içerisinde, birlik ve beraberlikle kazanılan ve Cumhuriyetle taçlandırılan büyük zaferin nezor şartlar altında gerçekleştiğini, bu uğurda verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anımsamamız gereken bir gündür.

Siyasi iktidarın Cumhuriyet’imizin aydınlık değerlerini sistematik bir şekilde aşındırdığı, Ulu Önderimiz Atatürk’ü unutturmaya çalıştığı bu dönemde bize düşen en büyük görev, atalarımızın kanıyla, teriyle, gözyaşıyla sulanmış vatan topraklarını, onların mücadelesine yakışır şekilde onurlandırmak; demokratik, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir.

Büyük zaferin yıl dönümünde, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

İşgalden zafere, zaferden Cumhuriyete Ulu Önder Atatürk’ün aydınlık yolunda yürüyen herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Yorumlar (0)