CANDAN YÜCEER:UĞUR MUMCU KALEMİNİN NAMUSUNA SAHİP ÇIKAN BİR GAZETECİYDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Meclis’in tatile girdiği iki haftalık arada Tekirdağ’da çalışmalarını sürdürdü.

Vekil Haberleri 25.01.2019, 09:36 25.01.2019, 09:36
CANDAN YÜCEER:UĞUR MUMCU KALEMİNİN NAMUSUNA SAHİP ÇIKAN BİR GAZETECİYDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Meclis’in tatile girdiği iki haftalık arada Tekirdağ’da çalışmalarını sürdürdü. Çorlu ve Süleymanpaşa’da Uğur Mumcu anma etkinliklerine katılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Yüceer, Çorlu, Süleymanpaşa ve Saray’da CHP ilçe örgütüyle yerel seçimlere hazırlık toplantısı yaptı.

UĞUR MUMCU CUMHURİYETİMİZİN SESİYDİ

CHP Çorlu İlçe örgütünün düzenlediği “Uğur Mumcu’yu Anma Yürüyüşü”ne katılan Yüceer, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada “Uğur Mumcu Cumhuriyetimizin, Atatürk ilkelerinin, devrimlerin ve bağımsız Türkiye’nin sesiydi. Laik Türkiye’ydi Uğur Mumcu. Kuvva-i Milliye’ydi. Şimdinin gazeteciyim diye geçinen havuz erbabına hiç benzemezdi. Hiçbir çıkar grubunun, hiçbir güç odağının etkisi ve emri altına girmedi.  Kalemini kimseye kiralamadı. Üç kuruş için halkına ihanet etmedi.” Dedi.

Uğur Mumcu’nun bugün yaşadığımız günleri çok önceden gördüğünü, tehlikeye karşı halkı uyardığını belirten Yüceer, Eğer dediklerini dinleyen olsaydı 15 Temmuz gibi bir ihanet hiç yaşanmayabilirdi. Çünkü otuz yıl önce ‘Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar’ diye yazmıştı. İşte bu örnek bile onun öngörüsünün ve dehasının gücünü kanıtlamaktadır.” Dedi.

Daha sonra Çorlu İlçe binasına geçen Yüceer, burada Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer ve ilçe yöneticileriyle yerel seçimlere ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaptı.

MARTIN SONUNDA BAHAR KADINLAR VE GENÇLERLE GELECEK

Çorlu’nun ardından Süleymanpaşa’da çalışmalarını sürdüren Yüceer, CHP Süleymanpaşa İlçe gençlik ve kadın kollarının düzenlediği Uğur Mumcu anma etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yüceer, “katledilişin 26’ıncı yılında hepimiz Uğur Mumcu’yu daha çok özlüyoruz. Kaleminin namusuna sahip çıkan bir gazeteciydi. Karanlığa karşı aydınlığı savundu. Dini siyasete alet edenlerin, ölüm tüccarlarının ve terör örgütlerinin ipliğini pazara çıkarmaktan hiç çekinmedi. Onu bizden koparan zihniyetin en çok çekindiği kalemdi o, çünkü kalemi namusluydu, halkının yanındaydı.” Dedi.

Süleymanpaşa’da ilçe kadın kolları üyeleriyle Uğur Mumcu Fotoğraf sergisini de gezen Yüceer, kadınlarla yaptığı sohbet toplantısında “önümüzdeki yerel seçimler bir dönüm noktasıdır. Martın sonunda baharı gençler ve kadınlar getirecek. Ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlere karşı Uğur Mumcu gibi cesur olmalıyız, mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeliyiz” dedi.

YEREL SEÇİMLERİN ARTIK BİR YEREL SEÇİM OLMANIN ÖTESİNE GEÇTİ

Çorlu ve Süleymanpaşa’nın ardından Saray’a geçen Yüceer, ilçe örgütü yöneticileri ve üyelerle bir seçim değerlendirme toplantısı yaptı. Önümüzdeki yerel seçimlerin artık bir yerel seçim olmanın ötesine geçtiğini ifade eden Yüceer, “halkımız yalnızca yerel yöneticilerini seçmeyecekler, aynı zamanda ülkenin nereye doğru gideceğini de belirleyecekler. Halkı ayrıştıran, sanatçılarını ve biliminsanlarını ötekileştiren, medya mensuplarını hedef gösteren bir yönetime karşı tepkilerini yükseltecekler” dedi.

Yorumlar (0)