Barış Yarkadaş:Türkiye bu kavramı daha çok duyacak

Yarkadaş: "Cumhur İttifakı, Türkiye ekonomisini çökertti. Şu an batma ve çökme durumunu yaşıyoruz."

Vekil Haberleri 06.03.2019, 10:06 06.03.2019, 10:06
Barış Yarkadaş:Türkiye bu kavramı daha çok duyacak

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Türkiye'nin ekonomide batışı ve çöküşü tarif eden SLUMPFLASYON sürecine girdiğini" söyledi. 

 

HALK TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman adlı programda Gürkan Hacır'ın konuğu olan CHP'li Barış Yarkadaş, "Cumhur İttifakı'nın politikalarını kriz değil, batış ve çöküş hali olarak nitelemek daha doğru olur. Bunun iktisattaki karşılığı Slumpflasyon'dur. Ekonomi küçülürken enflasyon artıyorsa, buna çöküş denir" ifadesini kullandı.

 

Kavramın, kapitalizmin 1. Bunalım Dönemi olan 1929'daki durumu tarif etmek için kullanıldığını belirten Yarkadaş, "Türkiye şu an o süreci yaşıyor" dedi.

 

Yarkadaş şöyle konuştu:

 

"Aslında ekonomistlerin ‘Slumpflasyon' dedikleri durumu yaşıyoruz. Türkiye bu kavramla tanışacak. Bu kavramın anlamı şudur: Ekonomi küçülürken, bir yandan da enflasyon bir artar... Dünya bu süreci nerede gördü? 1929’da kapitalizmin ‘1. Bunalım’ döneminde... Kapitalizmin 1. Bunalım dönemini yaşıyor Türkiye şu an... Slumpflasyon’un anlamı ne? Aslında batma ve çökme demek. Şu anda bir batış ve çöküş yaşıyoruz. Yaşadıklarımızı ekonomik kriz olarak anlatmak artık yetersiz. Bunun adı açıkça ‘ÇÖKÜŞ’tür.  Bu çöküşü, AKP ve MHP yaratmıştır."

Yorumlar (0)