07.04.2019, 12:16

ÜLKEMİZE YAZIK OLUYOR

Taa günler aylar öncesinden bu güne neler olmuştu deyip düşünürken ana başlıklarıyla şunları hatırlayıp not aldım. Sizlerle de paylaşayım istedim. Ancak o kadar çok olay o kadar çok söz, o kadar çok söz söyleyen var ki hepsini yazmak mümkün değil.

Çok ülkede seneler boyu ancak gelişen, olan olaylar bizde nerdeyse birkaç günde oluveriyor.

Dün olanlar bugün unutulmuş yeni olayların içinde çalkalanırken yarın bunlar çok gerilerde kalmış oluyor.

Yine de ben birkaçını paylaşayım.

ÖNCE

-Afşin'in AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven konuşmasında "Cumhur İttifakı olarak Türkiye geneli yüzde 52'nin altına düşersek tahmin ediyorum ki bizi darağacına çekip kazığa oturtacaklar.” dedi.

-Başkan Erdoğan, 'illet ittifakı’nın (CHP ve İyi Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e sert sözlerle yüklenerek "CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor." dedi.

(Hiçbir günahkâr, bir başkasının günah yükünü yüklenmez. Zümer suresi 7. Ayet)

-İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü’ye göre “AK Partiye oy vermeyeni Allah çarpar."

*

BİR YAZAR VE GÖRÜŞÜ

Ahmet Karaaslan isimli bir yazar bizleri kara bir tabloyla karşı karşıya getirerek şöyle diyor.

Cumhur İttifakı, Ankara’da seçimleri kaybeder Cumhuriyet Halk Partisi kazanırsa gezi ruhu tekrar hortlar gece yarısı evlerimizde tencere tava çalanlar bayram eder…

Ankara Büyükşehir Belediyesini Mehmet Özhaseki kaybeder CHP adayı Mansur Yavaş kazanırsa, orak ve çekiçli sembollerle, sol örgütlerin flamalarıyla Kızılay meydanında kutlama yapılır. Türk Bayrağı yerine bu paçavralar sallanır.

CHP adayı kazanırsa, “Kürdistanda HDP olarak seçimleri biz kazanacağız. Batıda, CHP Ve Millet ittifakı kazanacak AK Parti ve MHP birlikteliği kaybedecek” diyen HDP Başkanı Sezai Temelli bayram edecek.

CHP adayı kazanırsa PKK terör örgütü elebaşı Cemil Bayık’ın istediği olacak. “MHP ve AK Partiye seçimleri kaybettirmemiz lazım” diyen Murat Karayılan bayram edecektir.

CHP adayı seçimleri kazanırsa halk evlerinden, sol örgütlerden, dev sol düşünceni sahip olan 20 bin kişi belediyeye işçi olarak alınacak. Milliyetçi ve muhafazakâr ne kadar işçi varsa işten çıkarılacak. Vatanperverler sol örgütlerin elinde oyuncak olacaktır.

Ankara’da aday çıkarmayan HDP, bu seçimleri CHP kazanırsa bayram edecek. HDP ve PKK yandaşları belediyelere hakim olacaktır.

CHP Ankara’yı alırsa alın teri ile rızkını kazanmak isteyen belediye bürokratlarını haksız yere yargılayacaktır.

Belediyede çalışan bürokratları hırsızlıkla suçlayacak onlara hapishane yolları gözükecektir.

CHP Ankara’yı alırsa Cumhurbaşkanımızın meşruiyetin tartışmaya açacak ülkeyi erken seçime zorlayacaktır. Ülkedeki siyasi istikrar bozulacak ekonomi alt üst olacaktır. Ak Parti teşkilatlarını ve yöneticilerinin hukuken cezalandırma yoluna gideceklerdir.

CHP Ankara’yı alırsa Milliyetçi Hareket Partisi karşısında İYİ Parti'yi güçlendirmeye çalışacaklar ve MHP’nin içini karıştırmayı deneyeceklerdir.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğiyle terörle mücadele başarılı bir noktaya gelmiştir. Dağda bir avuç PKK’lı terörist kalmıştır. Millet ya da Sayın Bahçeli'nin deyimiyle 'zillet ittifakı' seçimleri kazanırsa PKK tekrar güç kazanacaktır.

AK Parti seçimleri kaybederse bölgenin tek istikrarlı ülkesi kaosa sürüklenecektir. Suriye ve Irak’daki gibi bir iç savaş çıkartılacak halkımız huzur ve istikrarını yitirecektir.

Tüm bunlar hayal mi, yalan mı? Elbette değil.

Bu yazdıklarımızın doğruluğunu eğer uyanık olmazsak 31 Mart sonrasında hepimiz göreceğiz. Bu seçimler ya huzur ya da kaosa kapı açacaktır. Cumhur ittifakı seçimleri kazanırsa huzur, kaybederse kaos olacaktır. Benden söylemesi…’ Dedi.

Bakıp göreceğiz.

Ancak ülkemizde vatansever vatandaşların yanında, hukuk, asker, polis gibi kolluk güçleri, sağduyu hakim, bunu atlamış yazar. Bu kara tablo asla olmaz.

*

Dedi.

*

PARTİLERİN ÇIKIŞ SLOGANLARI

Büyük bir umutla partiler flaş ifadelerle, akılda kalacak çıkışlarla seçim yarışına başladılar. İşte onlardan birkaçı:

AKP "Memleket işi gönül işi"

MHP "Beka için milli karar, Cumhur için istikrar"

CHP "Derman belediyeciliği" ile "Martın sonu bahar"

SP "Çare Var"

İYİ Parti, “Türkiye ve Milletimiz iyi olacak” diyerek yerel seçimlerin yorucu yolculuğuna start verdiler.

*

DİNİN SİYASETE ALET EDİLİŞİ

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmazpartisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak."

*

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Evren ilçesinde partisinin seçim merkezi açılışına katıldı ve yaptığı konuşmada “Mansur Yavaş seçimi kazanırsa 20 bin kişiyi işe alacak. Yarın bir gün PKK'lı, DHKP-C'li militanlar ‘Biz sana destek verdik, sen de bizi gör' diyecekler. Parklarda o militanlar olacak. Allah korusun, evine su parasını getiren tahsildarın militan olduğunu düşünün. Başımıza gelecek felaketleri bir düşünün” dedi.

*

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa’da ‘‘yarın inşallah mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, o emaneti bize verdiğinizden dolayı, size inşallah hiçbir hesap sormayacak” dedi.

*

AKP Genel Başkanı sıfatıyla Erdoğan ''31 Mart'ta sandığa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Birileri AK Parti'ye ders vermek istiyor. Ama unutmayalım ki dönem ders verilecek gibi değil iki elin parmakları gibi sıkı sıkıya kenetlenme dönemidir.” Dedi.

*

HAKARET KİME?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Amasya Taşova'da yaptığı bir konuşma sırasında muhalefete yönelik “Bu adilere sandıkta derslerini verecek misiniz?” dedi.

*

ACZİYET Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "31 Mart'ta Allah muhafaza biz zayıflarsak çok net söylüyorum, 1 Nisan sabahı daha önce de gördünüz. 6 yaşındaki masum çocukların taşı verirler valiler, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bizi Kandil'in önünde boynu eğik bırakmayın."

*

SEÇİM GECESİ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerin yapıldığı 31 Mart gecesi kameraların karşısına geçerek şu açıklamayı yapmıştı: "Bu saat itibarıyla İstanbul seçim sayıları, gayri resmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul'da seçimi kazandık. İstanbul halkına verdiği yetki için teşekkür ederim. İstanbullulardan, İstanbul'a verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum ve inşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz. Seçimlerimiz hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte yoğun bir çalışma ortaya koyan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve tüm teşkilat ile Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı olan MHP İl Başkanına ve teşkilatına teşekkür ederim. Sonuçlar İstanbul'umuz için ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Teşekkürler İstanbul."

Dedi sayımlar bitmeden,ancak;

İmamoğlu, Yıldırım'ın seçimi kazandıklarını duyurduğu açıklamasına tepki göstererek 'manipülasyonun bir parçası' olduğu ifadesini kullandı.

*

Veri girişindeki kesinti üzerine İmamoğlu, YSK ve AA'nın manipülasyon yaptığını söyledi ve "Ahlaklı olun. Hak yemem hakkımı da yedirtmem" dedi.

*

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a ilişkin olarak "Bizim elimizdeki verilere göre, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı. Görüyoruz ki halk demokrasiden yana tavrını koydu. Sandıkları terk etmeyin." Dedi.

İmamoğlu, 24-25 bin farkla öndeyken “Kazandığımı biliyorum ama bu benim devlet adamlığıma yakışmadığı için henüz açıklama yapmıyorum.” dedi.

31 Mart’ta YSK sonucu beklemeden kazandıklarını açıklayan Yıldırım, İmamoğlu’na tavsiyede bulunarak, “Seçimin başlamasından bitimine kadar bütün işler YSK’ya aittir. Seçim tamamladıktan sonra da seçimle ilgili işleri incelemek YSK’ya aittir. Yani seçim bitmiştir, itirazlar YSK’ya yapılacaktır. Birçok ilde olduğu gibi İstanbul’da da itirazlar oluyor. Bu süreçten sonra seçimin patronu YSK’dır. Ben ilk gün çok açık bir şekilde söyledim, mazbata kime verilirse başkan odur. Ben şimdi İmamoğlu’na soruyorum, elinde mazbatan var mıdır?” ifadelerini kullandı.

 

yildirim2

Önceki söylediklerini unuttu galiba.(!)

*

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklama ile kendi ellerindeki verilere göre de İmamoğlu'nun önde olduğunu duyurdu.

Güven, "AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. Nereden veri alıyor bilmiyorum. Benim üzerimden polemik yaratılmasın. AA 90'lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum" dedi.

*

Binali Yıldırım:“Mazbata kime verilirse başkan odur. Şimdi soruyorum Sayın İmamoğlu elinde mazbatan var mı? Yok. O halde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazarak sağa sola gitmenin, orada burada hava atmanın ne anlamı var.”

Ekrem İmamoğlu:Takmışlar, “Kendini belediye başkanı diye tanımladı…”, bu sürece dair yorumlar yapıyorlar. Sayın Yıldırım, çok özür diliyorum ama; 3 bin oy ile kazandığınızı topluma o gece ilk açıklayan sizsiniz, yapmayın! Biz sabırla bekledik.

*

YSK verilerine göre, seçim yarışını kazanan Ekrem İmamoğlu’na “Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?” diye soran Yavuz’a sosyal medyada vatandaşlar Binali Yıldırım’ın afişlerini hatırlatmışlar.

Üstelik Yavuz’un açıklama yaptığı platformun arkasında da Binali Yıldırım’ın afişlerinin bulunması dikkat çekmiyor mu?

*

Önce az yukarıda yer alan tweeti atan Gökçek bir gün sonra;

 

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/04_a/gokcek-2.jpg

Diye ilk tebrik edenlerden oldu.

*

HAL DEĞERLENDİRMESİ

TOPAL ÖRDEK

Erdoğan, İBB Seçim sonuçları ile ilgili “Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” dedi.

 

İLGİNÇLİK

Özelleştirilerek Katar’a kiralanan/satılan tank palet fabrikasının çalışanlarının bulunduğu Sakarya’nın Arifiye ilçesinde seçimi yüzde 61,52 ile AKP’li aday kazandı. 

*

 

MEYDAN OKUMA

İzmir Menderes Belediyesi eski Başkanı AKP’li Bülent Soylu’nun, seçimler öncesi “Eğer bana 1 oy fark atsınlar İzmir’i terk etmeyen namerttir. 1 oy fark atsınlar, 1 oya İzmir’i terk ederim” dediği ortaya çıktı.

Seçimlerin ardından Soylu’ya rakibinin 7 bin oy fark attığı anlaşıldı.

(İzmir’i terk edip etmediği bilinmiyor, bilenler bizi habersiz bırakmasın, yazsın.)

*

 

ELEŞTİRİ

AKP Genel Başkanı sıfatıyla günlerce çalışıp çabalayan, günde birkaç miting birkaç program yapan Erdoğan’ınenerji ve performansına yetişemeyen partililer, sandık başında da gerekli performansı yakalayamadılar mı da ‘orada uyudular mı?’ eleştirilerine muhatap oluyorlar!

*

GÜLÜT

TEPKİ TOPLAYAN AA

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile özdeşleşen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce 6 Nisan 1920'de kurulan AA, 99 yaşına gelmiş de meğer ondan dolayı 31 Mart seçim yarışlarında yorgun düşmüş ve bilgi aktaramamış.(!) =)

 

ACI

Çok acı ki Malatya Pötürge'de (bizim partiden olmayan (!))3vatandaşseçim sandığı başında öldürüldü. (31 Mart 2019)

*

Seçim süreci acı tatlı bitti. Akıllarda, sonuç tartışmalarından önce siyasilerin söz ve davranışları daha çok yer etti.

Dünya siyasetine asla uymayan nevi şahsına münhasır bir seçim dönemi yaşadık vatandaş olarak.

Din dâhil kutsallar sakız edildi taklalar attırıldı af edersiniz üç beş oy ütmek için.

Kim kiminle nasıl ortaklık kurdu belki siyasilerin kendileri bile anlamadı.

Üslup ve söylemlerde seviye hak ile yeksan, yerle bir…

Bizden olan kişi her türlü hatasıyla günahıyla baş tacı, bizden değilse zerre kusuru ulu dağlardan daha büyük, hatta ihanet derecesinde imha edilmesi gereken varlık…

Yalan dolanla iftiralarla parlatılmış kampanyalar…

Martin Luther King’in dediği gibi,kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama kardeşçe yaşamayı -insanca seçim yapmasını da Malatya Pötürge vakası-öğrenemedik…

Seçim sonuçlarını saymayı ve sonuçları kabullenmeyi de…

Yenilen yiğit yenilgiye doymazmış bir daha gördük…

Seçim, öncesiyle sonrasıyla bence…

Neyse de boş ver!

*

Ya oynamayın çekilin, ya oyunu kuralına göre oynayın oynayacaksanız da mızıkçılık yapıp ağlamayın!

Ülkemize yazık oluyor!07.04.2019

*

Zor Soru 1: Sayım bitti mi? =)

Zor Soru2:İmamoğlu’nun imzaladığı Anıtkabir özel defteri nereye kaldırıldı?

Zor Soru 3:İstanbul BBB seçimi bu sene ya da önümüzdeki yıllarda netleşecek olursa ve İmamoğlu başkan olacak olursa kaldırılan defter geri mi konacak ya da yeni defter alınıp yazı yeniden mi yazılacak?

Zor Soru 4:Anıtkabir özel defteri yeniden yazılacak olursa hangi renk mürekkepli kalem kullanılacak?

Zor Soru 5:Hani seçimi biz kaybettik ya onun için seçimler yenilenir mi?

Yorumlar (0)