Gazete Kritik Spor Hırvat futbolcu Vida, Rusya'yı eledikleri maç sonrası: Yaşasın Ukrayna!

Hırvat futbolcu Vida, Rusya'yı eledikleri maç sonrası: Yaşasın Ukrayna!

Hırvat futbolcu Domagoj Vida, Rusya'ya karşı oynanan maçı penaltılarda kazanarak, dikkat çeken bir tezahürat yaptı. Takımın scoutlarından Ognjen Vukojevic ile birlikte, "Yaşasın Ukrayna! Bu galibiyet Ukrayna için!" şeklinde bağıran Vida, galibiyetini Ukrayna'ya selam göndererek kutladı. Bu jest, Hırvatistan'ın Rusya ile olan ilişkilerindeki gerilimi de yansıtırken, futbolun siyasi bir mesaj verme platformu olabileceğini bir kez daha gösterdi.

Hırvat futbolcu Vida, Rusya'yı eledikleri maç sonrası: Yaşasın Ukrayna!

Hırvat futbolcu Domagoj Vida'nın gol attığı ve Rusya'yı penaltılarda eledikleri maçın ardından yaptığı tezahürat dikkat çekti.

Takımın scoutlarından Ognjen Vukojevic ile birlikte "Yaşasın Ukrayna! Bu galibiyet Ukrayna için!" diye bağırdığı görülen Vida, galibiyeti Rusya ile sorunlar yaşayan ülkeye armağan etti. Bu durum bazı Rus gazetecileri sinirlendirirken, FIFA'dan ceza dahi talep edenler var.

Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı olan Kırım'ı 2014 yılında ilhak etmesinden bu yana iki ülke arasında büyük bir gerginlik söz konusu.

Ruslar, Vida'nın bu hareketinin politik olduğunu ve FIFA kurallarına aykırı olduğunu savunuyorlar. Beşiktaş'a transfer olmadan önce uzun bir süre boyunca Ukrayna'nın köklü ekibi Dinamo Kiev'de forma giyen Domagoj Vida ise politik bir mesaj verme niyetinde olmadığını söyledi.

Sports.ru'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vida, "Galibiyet Hırvatistan için. Politika yok. Şaka var. Dinamo Kiev'de oynadığı için Ukrayna'da arkadaşlarım var. Rus halkını seviyorum. Sadece bir şakaydı" dedi.

Vukojevic ve Vida, Dinamo Kiev'de birlikte forma giymişlerdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız