reklam
Gazete Kritik Siyaset CHP'li Aksu'da 3 başkan yardımcısı istifa etti, Bayrampaşa'da ise art arda istifalar dikkat çekti

CHP'li Aksu'da 3 başkan yardımcısı istifa etti, Bayrampaşa'da ise art arda istifalar dikkat çekti

Antalya'nın Aksu ilçesinde CHP'li üç belediye başkan yardımcısı istifa etti. Hüseyin Çelik, daha aktif bir siyasette rol almak için bu kararı aldığını açıkladı. Bayrampaşa Belediyesi'nde de istifalar yaşanırken, 48 kişi gözaltına alındı.

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı. Peş peşe gelen istifa haberleri, yerel siyasetin gündemini sarstı. Üç belediye başkan yardımcısı, görevlerinden ayrıldığını duyurdu.

CHP'li Belediye Başkan Yardımcılarının İstifası

Son günlerde Aksu'da meydana gelen istifalar, CHP'li belediye başkan yardımcıları Mevlüt Uludağ, Hüseyin Çelik ve Hasan Şişli'nin görevlerinden ayrılmasıyla sona erdi. İstifa açıklamaları, Antalya'nın yerel basınında geniş yankı uyandırdı. Hüseyin Çelik, istifa nedenini, aktif siyasette daha fazla rol alarak CHP çatısı altında mücadelesine devam etmek istemesi olarak belirtti. Çelik, "Görevim süresince birlikte yol yürüdüğüm tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ancak halkımıza daha geniş bir alanda hizmet edebilmek için bu kararı verdim" ifadelerini kullandı. İstifa açıklamasının hemen ardından, diğer başkan yardımcısı Mevlüt Uludağ da benzer bir karar aldığını duyurdu. Bu istifalar, Aksu Belediyesi'nde görevli beş başkan yardımcısından üçünün aynı gün ayrıldığını gösteriyor.

Bayrampaşa Belediyesi'nde İstifalar ve Gözaltılar

Antalya'daki bu gelişmelerin yanı sıra, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde de benzer bir durum yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte toplamda 48 kişi gözaltına alınmıştı. Bu durum, yerel siyaset açısından önemli bir çalkantı yarattı. Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Murat Salman ise, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Salman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti. Bu istifalarla birlikte Bayrampaşa'daki siyasi belirsizlik arttı. İbrahim Soytürk’ün de istifası ile birlikte, Bayrampaşa’da istifa eden meclis üyesi sayısı dört kişiye yükseldi. Bu tür gelişmeler, bölgenin siyasi dengelerini etkileyebilir.

Yerel Siyasetteki Sarsıntılar ve Gelecek

Hasan Mutlu'nun tutuklanması ve görevden uzaklaştırılması durumunun, Bayrampaşa Belediyesi'nin CHP'den AKP'ye geçişine yol açabileceği yönündeki yorumlar, yerel siyaset gündemini etkileyen faktörlerden biri. Bu gelişmelerle birlikte hem Antalya'da hem de İstanbul'da, siyasi aktörlerin ve partilerin yapısı, olası istifa ve görev kayıpları ile yeniden şekillenebilir. Halkın bu tür değişimlere tepkisi, yerel yönetimlerin geleceğini de şekillendirebilir. İstifa eden başkan yardımcıları ile birlikte, bu dinamiklerin nasıl işleyeceği merak konusu. Henüz yaşananlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde daha fazla istifa ya da değişim haberi gelebileceği öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *