CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a jet yanıt: Lafı eğip bükmeyin, iftira etmeyin, kem söz söylemeyin... Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını; Kimlere, Kaça, Ne zaman, Ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın!

Erdoğan, muhalefet partilerinin gündeme taşıdığı 128 milyar dolar tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın açıklamalarına ''Bakanınız Elvan’ı dinleyin, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını; Kimlere, Kaça, Ne zaman, Ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın'' yanıtını verdi.

SİYASET 21.04.2021, 13:51 21.04.2021, 16:00
CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a jet yanıt: Lafı eğip bükmeyin, iftira etmeyin, kem söz söylemeyin... Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını; Kimlere, Kaça, Ne zaman, Ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada 128 milyar dolar tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "128 milyar dolar, ne buhar olmuştur ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birinin cebine girmiştir. Bu para ve çok daha fazlası ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiştir" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından 128 milyar doların akıbetini yeniden sordu. Erdoğan'a seslenen Öztrak, "Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını kimlere sattınız bir an önce milletimize açıklayın" sorusunu yöneltti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Öztrak, şunları kaydetti:

R.T. Erdoğan,
Lafı eğip bükmeyin, iftira etmeyin, kem söz söylemeyin...
Bakanınız Elvan’ı dinleyin,
Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını;
Kimlere,
Kaça,
Ne zaman,
Ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın. #128MilyarDolarNerede

Öztrak'ın o paylaşımı:

NE OLMUŞTU?

Erdoğan  128 milyar dolar tartışmasıyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

 CHP’nin başındaki zata sorsanız, “hesap uzmanıyım” der, ama geçmişte bilinen tek yönetim hikâyesi SSK’yı batırmasıdır. Görevi devraldığımızda Merkez Bankası döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Görevden ayrıldığımda 153 milyar dolara çıktı. Şu an itibariyle bırakınız 128 milyar doların ne olduğunu, nasıl yönetildiğini, 128 tuğlayı üst üste koymuşluğu dahi yok olan Kılıçdaroğlu kalkmış bunları konuşuyor.

Bu kişinin sözcüsü olan kişi ise, önce BDDK’daki göreviyle, sonra Hazine Müsteşarı olarak, 2001 krizinin en önemli sorumlularından biridir. Şayet bu kişi “128 milyar dolar nerede” sorusunu Merkez Bankası bilançolarını okumayı bilmeden soruyorsa, geçmişte kendisine tevdi edilen görevlere yazık. Yok, bunu bildiği halde aynı soruyu soruyorsa, cehli mikap olduğunu kabulleniyor, ülkesine ve milletine taammüden ihanet içine girdiğini de ikrar ediyor demektir.

Yorumlar (0)