CHP'li Öztrak: Raconu siz lebaleb kongreler yaparken iflas eden esnaf kesecek, sayıları 10 milyonu geçen işsizler kesecek

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

SİYASET 28.05.2021, 15:38 28.05.2021, 15:51
CHP'li Öztrak: Raconu siz lebaleb kongreler yaparken iflas eden esnaf kesecek, sayıları 10 milyonu geçen işsizler kesecek

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-1 Haziran’da, yeni bir açılma dönemine girilmesi bekleniyor. Esnaf dükkânını 1 Haziran’da nasıl açacak? Hafta sonlarında eve kapanma bitecek mi?

-Sağlık Bakanı hala aşı değil, rakam yağdırıyor. 120 milyon doz Biontech, 100 milyon doz Sinovac, 50 milyon doz Sputni. Sayın Bakan hiç kusura bakmayın. Biz artık sizin yalancı çoban taktiklerinize kanmıyoruz. Biz, sizden sayı değil, ciddi bir aşı takvimi bekliyoruz.

-Erdoğan Şahsım Hükümeti, dünyayı ikna edemiyor, İngiltere'nin kırmızı listesindeyiz, Rusya naz yapıyor. 

-Hükümet her geçen gün otoriterleşiyor. Milletin, öğrencilerin, çay üreticilerinin, çiftçinin, esnafın yükselen feryadını bastırmak için şiddete başvuruyorlar. Milletin sesini duyurmaya çalışan tarafsız basına her türlü şiddeti ve baskıyı uyguluyorlar. Milletin derdini anlatan muhalefete kumpas kuruyorlar, sonra da pişkin bir tavırla “bu daha başlangıç” diyorlar.

-Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü darbeye karşıdır, karşı olmuştur.  Bu ülkede darbelerin gerçek mağduru her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. CHP bu ülkede ne zaman iktidara yürüse, önü darbelerle kesildi. Mal varlıklarına el kondu, Yöneticileri hapislere atıldı. Kimse tarihi ve hakikatleri çığırtkanlıkla tahrif etmeye kalkmasın.

-Bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır tefrika halinde, beraber yol yürüdüğü eski yol arkadaşlarını ve bir takım kirli ilişkileri deşifre ediyor.  Normal işleyen bir demokraside,kirlenmiş bir üyesi varsa, onu Yüce Divan önüne çıkarırdı. Yargı, yargı gibi davranır, Soruşturmasını yürütür, hâkimler de son sözünü söylerdi. Siyasetin ve yargının çabasını gören millet de “Şeriatın kestiği parmak acımaz” derdi.

-Erdoğan yaşananlardan 20 gün sonra konuştu. Erdoğan, TBMM'nin önünü bir kez daha tıkadı, milli iradeden tekrar kaçtı. 

-Mafya iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

-Yavru Vatan Kıbrıs, bizdeki bu olayların kendini alakadar eden kısmının soruşturmasını Kendi Meclisinde yapmaya hazırlanıyor. KKTC Parlamentosu, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili son iddiaları araştırmak için, oy birliğiyle bir Araştırma Komitesi kurdu. Dikkat edin bu soruşturmanın ardından mafya dedikleriniz, Suç örgütü lideri dedikleriniz, İstihbarat elemanı çıkmasın. Bu rezalet kolay kolay temizlenmez.

-AK Parti’de herkes, birbirine kumpas kurmuş. Bu ülkenin seçilmiş Başbakanının altından, hem AK Parti Genel Başkanlığı,hem de Başbakanlık koltuğu kumpasla çekilip alınmış, bugünkü İçişleri Bakanı Bu kumpasta rol aldığını açıkça itiraf etti. Kumpasın diğer aktörleri kim? Damat ve Binali Yıldırım. Kumpası kuran kim? Erdoğan. Saray entrikalarıyla milli iradeye darbe nasıl yapılır, bunun kitabını yazmışlar. Bunların gözü dönmüş, mafyaya bile bazı roller verilmiş.  Çalma kapıyı, çalarlar kapını.

-Organize suç örgütü elebaşları ile bu kadar içli dışı olursanız, içinizdeki kötülük diline vurur. Dünyanın neresinde cumhurbaşkanı muhalefeti tehdit eder. Nasıl ülkesini böyle bir riske artar. Daha neler olacak diyen cumhurbaşkanına yabancı yatırımcı nasıl güvenir? 

-İşte Erdoğan ve Şahsım Hükümeti'nin dünyaya verdiği bu fotoğraflar. Testi de ne varsa ağzından da bu dökülür. Ama bu asil millet de Millet İttifakı'da tehditlere papuç bırakmaz. Onlara hatırlatalım, raconu siz lebaleb kongreler yaparken iflas eden esnaf kesecek, sayıları 10 milyonu geçen işsizler kesecek. Raconun kralını milletimiz kaçtığınız sandıkta verecek.

-Pandemide onlarca müzisyen intihar etti, geç de olsa akıllarına geldi. Ama vergi levhası olmayan müzisyene destek yok. 

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)