Akşener, Albayrak'ın istifasının 24 saat belirsiz kalmasının nedenini günle önce açıklamıştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek bir kişinin ağzının içine baktığını belirtti. Akşener'in videosu Berat Albayrak'ın istifasının 24 saat belirsiz kalmasının nedeninin belli olmasına yorumlandı.

SİYASET 10.11.2020, 10:07
Akşener, Albayrak'ın istifasının 24 saat belirsiz kalmasının nedenini günle önce açıklamıştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaştı. Akşener, Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirerek, ‘Pandemiden ekonomiye ekonomiden yargıya herkesin dönüp bir kişinin ağzının içine baktığı bu milletimize daha fazla yükten başka bir şey değildir’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaptığı paylaşıma ‘Bu ciddiyetsizliklerin, beceriksizliklerin temel sebebi; İktidar ve küçük ortağının milletimizin başına musallat ettiği, Partili Cumhurbaşkanlığı isimli bu ucube sistemdir. Herkesin bir kişinin ağzının içine baktığı bu sistem; milletimize yükten başka bir şey değildir’ notunu düştü.

Akşener, videoda  “Tüm hatalar tüm bu ciddiyetsizlik bu beceriksizlik ancak idarenin bir kişinin yönetimine terfi edildiği yönetimlerde olur.  İktidar ve küçük ortağının milletimizin başına musallat ettiği Partili Cumhurbaşkanlığı isimli bu ucube sistem yaşadığımız sorunların ana sebebidir. Pandemiden ekonomiye ekonomiden yargıya herkesin dönüp bir kişinin ağzının içine baktığı bu milletimize daha fazla yükten başka bir şey değildir. Türkiye millet iradesinin belirlediği yetkin kadrolarla yönetilmedikçe kuvvetler ayrılığı yeniden inşa edilmedikçe demokrasi ve hukuk işletilmedikçe içine sokulduğu bu sarmaldan kurtulamaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)