27.11.2017, 06:23

Örgütlü Cehalet ve Entelektüel Cahiller

Başa çıkmak için önce bazı apoletleri atmak gerekir. Eğer kendi fikrini insanlara zorla dayatırsanız işte o zaman senin de cahil kesimden bir farkın olmaz.  Cahillerle savaş onlara hakaret, küfür ederek değil onlara ne olursa olsun sabrederek gerçekleri anlatmakla başlar. Toplu ve Örgütlü bir Cahil grubuyla mı karşılaştın? Kaçmayacaksın, tek başına da olsan onlara karşı savaşacaksın. Silah yok elinde, kan da bulaşmamış. elinde ne var? Fikirlerin var. Argümanlarını sun ve ona göre savaş.
 
Entelektüel Cahiller:
 
Bir de Aydın, Entelektüel Cahiller vardır. Bu yeni değildir. Çok eskiden beri varlar lakin o zaman sosyal medya yoktu hayatımızda ondan onları pek fark edemiyorduk.  Bu cahiller kendilerini çok akıllı sanıp tribünlere oynamaya bayılırlar. Çünkü nasılsa arkalarında büyük bir grup vardır, ne yazsalar alkışlanacak 'of be ne yazdın üstad' denilecek ve gaza getirilmeye devam edilecekler.
 
Bir tez oluşturulur. Sen bu teze karşı anti tez oluşturman gerekir değil mi? eğer o tezi beğenmediysen çürütmek için, akademik çalışma böyledir. Günümüzde pek kalmadı o entelektüel tartışmalar çünkü iki kesim de birbirini beğenmez ve hakaret ederek fikir yerine şov yaparak lümpenliğini açık eder.
 
Boş Tartışmalar:
 
2 gündür, Türk jeoloji profesörü ve doğa tarihçisi Celal Şengör hocanın siyasi tarihimizle ilgili birçok görüşünü basın veriyor. İnsanlar ise Twitter'da ve diğer mecralarda cımbızla çekilen cümlelerden kendisine hakaret ediyor. Celal Hoca görüşünü belirtmiş. Aristo'dan yola çıkıp en iyi yönetim şeklinin Monarşi olduğunu ifade etmiş. Verdiği örnekler ile tezlerini mantıklı argümanlarla destekliyor. Özetle fikrini belirtmiş, peki bu fikre karşı olanlar ne yapmış? Adama sövmüş, bilim insanına hakaretler etmiş. gülünç buldum. Ülkenin Entelektüel seviyesi yerlerde, Kitap okuma seviyesi yerlerde, akademisyen olmak için çalıntı tezlerle bir yerlere gelen gizli cahil dolu, sen kalkmış cımbızla bir cümleyi önüne sunan Türk Medyasının gazına gelip koskoca Bilim İnsanına hakaret ediyorsun. Celal Şengör hoca gibi bir bilim adamına da saygı duyarım. Tıpkı İlber Ortaylı gibi, Korkut Boratav gibi, arada onlarla aynı denklemde olan Entelektüel seviyesi yüksek insanlar yaşları gereği bazen saçmalayabilirler lakin bu onlara küfür ve hakaret edilmesinin önünü açmıyor. 
 
Kendi fikrimi de belirteyim ayrıca; Avrupa'nın Monarşisini örnek alıyorsa bende desteklerim. Türkiye'nin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk Demokrasiyi getirmek zorundaydı çünkü Ülkenin kurtuluş reçetesi buydu. Onun getirdiği Demokrasi şimdi Türkiye'de kimin elinde? Kimler neler yaptı? Ve yapıyor? Bunları sorgulayın hakaret edeceğinize. Avrupa'ya bakın en basiti. 
 
Benim fikrime de saygı duymak zorundasın, Saygı duymayıp hakaret edersen işte o zaman ben seni diğer cahil grupla aynı kefeye koymak zorunda kalırım ve muhatap almam. Üstten bakarım evet, buna da hakkım var. Cahil gazıyla hareket etmem. Saygı önemli. 
 
Küçümsediğin Cahil kitleden ne farkın kalıyor o zaman? 
 
Şahsen ben Hoşuma gitmeyen bir yazı, fikir gördüğüm zaman ona hakaret etmem. İnsanların bilgilenmesi için karşıt fikir ile o fikri susturmaya, yani çürütmeye çalışırım. Bazıları ne yapıyor? Hakaret ediyor, Küfür ediyor.
 
Yapmayın böyle. Kendinize haksızlık etmeyin, 3-5 Şaklabanın sizi alkışlayıp 'ooo ne lafı koydu ama' avamlığını görmek için bu ucuz numaralara girmeyin. 
 
Okumuş adamlarsınız, Okumuş Kadınlardansanız. Entelektüel Cahil olmayın..
Yorumlar (0)