04.12.2017, 06:41

Hayvanları Koruma Kanunu değişmedikçe bu görüntüleri çok göreceğiz

Türkiye dün Erzincan'da Alkolü fazla kaçırmış ve terhisine 3 gün kala bir kediye işkence yapan bir insanın görüntüleriyle sarsıldı. Daha doğrusu bende çok sarsıldım ve anında kedime koştum, gerçekten çok üzüldüm o kedinin yerine benim miniği koydum. En nefret ettiğim insan tipi kendinden güçsüze saldıran onu dövüp bu hallere getirendir. Kedi o kedi, küçücük patileri olan minik bir can.  diyelim ki acıtmıştır, acıtsa ne olur? hemen geçer.. Biz o görüntüleri görmeyi hakketmedik. Kediye ne oldu? onu bilemiyoruz lakin dün o alkolü fazla kaçıran insan yakalanmış. Hatta söylentilere göre feci şekilde dövüldüğü de bilgiler arasında. 

Teyide muhtaç bir bilgi. Dövülse ne olur? Bunun cezasını en ağır şekilde çekmedikçe tekrar yapacak. Ayrıca Beni en çok üzen diğer kareyse o anda o işkenceyi yaparken, yerde kıvrılan kediye tekme atarken neden diğer insanların müdahalede bulunmadığı? büyük ihtimal o insandan korktukları için gidip müdahale edemediler ve çok ayıp ettiler. Er umarım en ağır cezayı alır ve yargılanır.

En Önemli konu: Bu yasa hayvanları korumuyor!

Aksine Suça meyilli insanları teşvik ediyor! Çünkü biliyorlar ki; ''Hapis cezası'' yerine  ''Para Cezası'' ile kurtulacaklar o manyaklar bu sebeple devam edecekler. Özetle sadece para cezası veriliyor çünkü yasalarda suç değil “kabahat” niteliğinde. 



En kısa sürede 5199 no'lu yasanın değişmesi lazım. Bu konuyla ilgili çalışmalar yıllardır yapılıyor ama her defasında bir şekilde unutuluyor ve yıllardır hayvan hakları savunucuları da konuyla ilgili milletvekillerini zorlamalarına rağmen hiçbir şekilde süreç hızlanmıyor.  

Değişmedikçe de maalesef bu görüntüleri çok göreceğiz. Hayvan dediğimiz zaman sadece insanların algısında Kedi ve Köpek var.. Başka canlılar da var unutmayınız. Adalar'da Atların halleri ortadayken sadece Kedi ve Köpekleri düşünmeyin derim..

Onlara vurmayın, eziyet etmeyin, istemedikleri şeyleri de yaptırmayın ve dünkü gibi eğer bir hayvana bir insan işkence edip vuruyorsa lütfen müdahale edin! 

Unutmadan; dün bu işkenceci er yüzünden tüm Türk Askerine bir sürü laf edenler gerçekten kafayı yemişler. Olayı ''Asker, Doktor, Avukat'' diye değil ''İnsan'' olarak nitelendirmek lazım çünkü o sadece üstüne giydiği üniforması. İnsanlığını kaybetmiş birinden yola çıkarak tüm Türk Askerine laf etmeye bu sebeple gerek yok.

Haftaya pazartesi görüşmek üzere..

Ali Jean Çorakçı

- - - -

Yorumlar (0)