'ENSEST' NEFESİM YETTİĞİNCE YAZACAĞIM KONULARDAN BİRİ..
Bu konunun ısrarla üzerine giden Ayşe Arman'ı yürekten destekliyorum.
Lütfen ensesti yaz Ayşe, daha çok yaz. Biliyorum çok çetrefilli, araştırılması gereken bir olay... Eğrisi var, doğrusu var, kim gerçek söylüyor, kim yalan söylüyor, anlaşılamadığı durumlarda olabiliyor. Lütfen durma Ayşe, inatla üzerine gitmeye devam et. Çünkü sen yazdıkça, ardından başkaları da yazacak.
Bu iğrençliğin kesinlikle halının altına süpürülmemesi gerekiyor. Sevgili çocuklar, korkmayın, bir köşeye saklanmayın. Utanması gereken siz değilsiniz, asıl utanması gereken size bunu reva gören kişiler. Susmayın, var gücünüzle sesinizi çıkarın. Sesiniz çıksın ki, bu pislikler insan içine çıkamaz hale gelsinler. Bununla ilgili ulaşabildiğiniz herkese ulaşın. Derdinizi dinleyecek biri mutlaka vardır.
Anneler bu konuda en büyük iş sizlere düşüyor. Burada 'gerçek' annelerden bahsediyorum. Çünkü işe ortak olan annelerde var maalesef.
Evladınıza kulak verin. Çözüm bulamıyorsanız yetkili mercilere koşun. Yeter ki sessiz kalmayın. Evlat bu ötesi yok.
Ah ah bu konuya ne kadar üzüldüğümü anlatmama kelimeler yetmez. Bu devirde konuştuğumuz konulara bakın.
Allah hepinizi islah etsin.
••••••••••••
ÖZGE ÖZBERK...
Özge bizim yazlıktan komşumuz. Her sene yazlığa gittiğimde mutlaka karşılaşıyoruz. Özge öyle bildiğiniz sanatçılardan değil.
Ödüllerim var, Cem Yılmaz'la filmler çeviriyorum en büyük benim falan havalarında gezmiyor. Etrafında üç koruma, beş dadı falanda yok.
Instagram'da canlı yayın yapacağım istakoz isterim, yanında da mutlaka pembe şampanya olsun diyen tiplerden değil.
Demem o ki gayet sizden, bizden.
Bazen oturup saatlerce sohbet ediyoruz. Kimsenin ardından atıp tutmadan, dizisinden, oğlundan, projelerinden kısacası hayatın içinden konuları konuşuyoruz.
İki gün sonra başrolünde oynadığı Kalbimdeki Deniz dizisinin yeni sezonu başlayacak. Özge'ye de bu yazı eminim sürpriz olacak, İkinci sezonda dizinin reytingi yüksek olsun Özgecim.
Bol şanslar...
••••••••••••••
LÜGAT 365..
Gelelim bu haftaki kelimemize;
KADİM
Çok eski zaman. Geçmişi eskilere dayanan. Başlangıcı olmayan. Dilimize Arapçadan geçmiştir. Eskiden kalma mânâsındaki kıdem kelimesinden türetilmiştir.
•••••••••••••••••
OKULLAR AÇILIYOR, UYUŞTURUCU KONUSUNA DİKKAT!...
Gelelim başımızdaki bir başka belaya.
Malûmunuz haftaya okullar açılıyor. Sevgili anne - babalar lütfen çocuklarınızı çok iyi takip edin.
Gözlerinizi bir an olsun ayırmayın üzerlerinden. Okulların önünde uyuşturucu satıcıları aç sırtlanlar gibi bekliyorlar. Ve maalesef peynir ekmek gibi satıyorlar.
Arkadaşları kim, kimlerle görüşüyor hepsinden haberiniz olsun. Hepimiz çocuk olduk. Ama köprünün altından çok sular aktı. Devir bizim zamanımızdaki gibi değil.
Ne yazık ki bu zehiri kullananların yaşı onüç yaşa kadar düşmüş. Bu konuda acil ama çok acil önlemler alınması gerekiyor.
Yoksa çocuklarımıza çok yazık olacak.
Yeri gelmişken bu illeti kullanan gençlere seslenmek istiyorum. Lütfen aklınızı başınıza alın. Siz farkına varmadan, hayatınız hoop ellerinizin arasından kayıp gidiverir. Sonra çok dövünürsünüz. Bir kereden bir şey olmaz diyenlere de asla prim vermeyin. Siz derslerinize sarılın sımsıkı. Uyuşturucu denen bela ile geleceğinizin taşlarını döşeyemezsiniz. Onun için arkadaşlarınızı seçerken çok dikkatli olun.
Diliyorum bu yıl böyle haberler duymayız. Bol bol başarı hikayeleri duyarız. Sevgili gençler öğretim yılınız şimdiden hayırlı olsun.
••••••••••••••
Sevgili Evren haftasonumuz; sağlıkla, mutlulukla, bereketle, iç açıcı haberlerle, dertsiz, gamsız, yağ gibi gelsin geçsin pls.
Pazartesi gününe kadar hoş kalın, hoşça kalın.