Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin Sözcüsü Sera Kadıgil, son zamanlarda bazı belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile dayanışma içinde olduklarını belirtmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi.
Adana, Adıyaman ve Antalya illerindeki belediyelere yapılan operasyonlar, siyasi gündemde önemli tartışmalara yol açtı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Sera Kadıgil, bu durumun yarattığı endişeleri paylaşmak amacıyla CHP'ye destek vermeye karar verdi. Bu tür operasyonlar yerel yönetimlerin özerkliğine yönelik tehdit olarak değerlendiriliyor ve muhalefet partileri tarafından kınanıyor. Kadıgil ve Baş, bu bağlamda CHP lideri Özgür Özel'i mecliste ziyaret ederek birlik ve dayanışma mesajı verdiler. Özellikle yerel yönetimlerin bağımsızlığının korunması gerektiği vurgusu önem kazandı.
TİP liderleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelerek bu süreçte yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Ziyaret sırasında, CHP'nin Adalet Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de yer aldı. Baş ve Kadıgil, bu tür dayanışma ziyaretlerinin önemli olduğunu ve muhalefet birliğinin güçlenmesi gerektiğini ifade ettiler. Görüşmede, siyaset üstü bir tutum sergileyerek, halkın iradesini temsil eden yerel yönetimlerin korunması gerektiğinin altını çizdiler.
TİP heyeti, ziyaretlerinde sadece mevcut sorunları dile getirmekle kalmayıp, aynı zamanda gelecekte daha güçlü bir muhalefet için iş birliği yapılabileceği mesajını da verdiler. Baş, yerel seçimlerden itibaren yaşanan bu tür operasyonların toplumda bir korku iklimi yarattığını belirtti. Bu anlamda, birleşik bir muhalefet anlayışının geliştirilmesinin önemini vurguladı. Bu tür dayanışmaların, muhalefetin toplum nezdinde daha da güçlenmesine zemin hazırlayacağı öngörülüyor.