Gazete Kritik Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Darbecilere Geçit Vermedik, Vermeyeceğiz”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Darbecilere Geçit Vermedik, Vermeyeceğiz”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, bu günün demokrasiye bağlılığın ve direnişin simgesi olduğunu belirtti. Kurtulmuş, milli kahramanlık destanını unutturmayacaklarını vurguladı ve geleceğe umutla bakacaklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Darbecilere Geçit Vermedik, Vermeyeceğiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 9. yıl dönümü dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, 15 Temmuz’un milletin demokrasiye ve milli iradeye bağlılığının, darbelere karşı direniş kararlılığının ve vatan sevgisinin en somut göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Kurtulmuş, “15 Temmuz, tarihe altın harflerle yazılmış milli kahramanlık destanıdır. Bu gün, demokrasimizi ve hukukun üstünlüğünü korumanın önemini hatırlatan bir ders ve aynı zamanda milletçe omuzlanması gereken bir ödevdir” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı, 15 Temmuz’da darbeye direnen vatandaşların fedakârlığı sayesinde Türkiye’nin geleceğe daha umutla baktığını belirterek, “Şehitlerimizin can verdiği bu kutsal topraklarda, kıyamete kadar barış, huzur ve izzet içinde yaşamak için milletçe tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kurtulmuş, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Darbecilere, vesayetçilere ve teröristlere bugüne kadar geçit vermedik, asla vermeyeceğiz. 15 Temmuz destanını unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız